Megxit: Kate is het geheime wapen voor monarchie

De Britse monarchie heeft het flink te voortduren gehad afgelopen weken: het schandaal rondom prins Andrew en de Sussex'jes die prompt de koninklijke familie laten voor wat het is.

De Britse monarchie heeft het flink te voortduren gehad afgelopen weken: het schandaal rondom prins Andrew en de Sussex'jes die prompt de koninklijke familie laten voor wat het is. Volgens prins William vallen de laatste brokken nog te lijmen en zet hij zodoende zijn geheime wapen in, genaamd: hertogin Kate.

LEES OOK: Kate beleeft haar eigen Marilyn Monroe momentje

“Kate is de laatste weken niet weg te denken uit het straatbeeld”, klinkt het bij insiders. “Ze duikt op in scholen, bezoekt musea, staat op honderden schattige kiekjes met kinderen… Niet heel afwijkend van wat ze vroeger deed, maar ze wordt vandaag opvallend naar de voorgrond geschoven. Slim, want hoe kan je de aandacht van het volk beter afleiden van al het negatieve, dan met iemand die ze altijd al graag hebben gezien?”

De hertogin wordt deze tijd gezien als hét geheime wapen voor de Britse monarchie, zij moet men aan ál het goeds van het koningshuis helpen herinneren. "Ze was aanvankelijke ook niet van adel, dus ze is 'herkenbaar'. Bovendien is ze warm in de omgang. Ze is moeder van drie kinderen. Ze is modieus, maar niet controversieel. Tegelijkertijd heeft ze de gratie en houding van een echte royal."

Nu Harry en Meghan hebben besloten een stap terug te doen, hebben de andere leden van het koningshuis flink wat werk op te vangen. William beseft dat deze last wat zwaarder zal wegen, maar is bereid om al het werk aan te nemen die de Queen zijn kant opwerpt. Zijn vrouw Kate zet haar beste beentje voor en steunt haar manlief. "Kate is spontaan, ze lacht op alle foto's, mensen vinden haar meteen aardig. Nu het Britse volk zich verraden voelt door Harry en Meghan, appreciëren ze de inzet van Kate nog meer", laat een insider weten.

The Royal Foundation – de organisatie die ze met passie zelf hebben opgericht – moet zich met Kate aan het hoofd dus geen zorgen maken over de toekomst. Ze zal het schip wel drijvende houden. En wie weet? Misschien heeft ze hetzelfde effect op de hele monarchie…

 

BRON: HLN, ROYAL FOUNDATION, BUZZE, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws