Virginia Roberts doet verhaal: ‘Ik moest prins Andrew tevreden houden’

Virginia Roberts doet haar verhaal over de prins.

De prins heeft inmiddels zijn publiekelijke taken – met instemming van de Queen – neergelegd. Maar er wordt nóg een schepje bovenop gedaan… Virginia Roberts doet haar verhaal en public.

LEES OOK: Uit de Gratie: Duistere zaakjes van de royals

Virginia beschuldigt prins Andrew van verkrachting. Hij zou haar in 2001 (zij was toen 17) misbruikt hebben. Volgens de Amerikaanse was Andrew verwikkeld geraakt met duistere zaken van zakenman Jeffrey Epstein. 

Andrew was goed bevriend met Jeffrey Epstein, de Amerikaanse miljardair en zedendelinquent die eerder dit jaar zelfmoord pleegde in zijn cel. Hij zat vast wegens seksueel misbruik van minderjarigen en mensenhandel. Daarvoor was Epstein in 2005 al veroordeeld, maar Andrew was zo dom om contact met hem te blijven houden, van zijn jets en gulheid te blijven profiteren en hem uit te nodigen voor feesten op koninklijke landhuizen, inclusief zeer jonge vrouwen. Andrew beweert dat hij geen idee had wat er gaande was bij de man waar hij frequent logeerde. 

Verhandeld

"Dit is geen ranzig seksverhaal, dit is mensenhandel", zegt Virginia Roberts tegen de BBC over haar ervaringen. "Mensen mogen dit niet zomaar accepteren!" vervolgt ze. In haar eerste tv-interview vertelt ze hoe ze werd 'verhandeld' door de beruchte zedendelinquent Epstein en driemaal seks had met prins Andrew. 

Prins Andrew gaf in zijn veelbesproken vraaggesprek met BBC Newsnight aan dat hij de Amerikaanse nooit had ontmoet. Roberts aantijging dat Andrew tijdens het dansen overvloedig zweette, deed hij af met de bewering dat hij in die tijd niet kón zweten, omdat hij tijdens zijn dienst in de Falklandoorlog een overdosis adrenaline had gekregen, wat transpireren onmogelijk maakte. Over Epstein zei de tweede zoon van koningin Elizabeth dat hij spijt had dat hij met hem is blijven omgaan, ook nadat de zakenman was veroordeeld voor kindermisbruik.

BRON: BBS (NEWSNIGHT), BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws