Deze royals snoepen met dít bijbaantje bij

Er zijn meer royals die een bijbaantje hebben of hadden net zoals de koning.

Lees ook

KLM, de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld, bestond gisteren 100 jaar. En niemand minder dan onze eigen koning is co-piloot bij deze maatschappij. Hij bestuurde maar liefst 21 jaar lang twee keer per maand een KLM Cityhopper en vliegt sinds 2017, naast zijn werk als koning, de Boeing 737. Busy! 

LEES OOK: Throwback: Herinner jij je deze portretten nog?

Je zou denken dat menig royal druk genoeg is met z'n dagelijkse werkzaamheden voor het Koninklijk Huis, maar toch zijn er een paar met een geheime agenda volgepland met bijbaantjes. 

Prins William

De Hertog van Cambrigde was helikopterpiloot bij East Anglian Air Ambulance in Norwich van 2015 tot 2017. Daarvoor vloog hij voor de Britse Royal Air Force. Hij stopte in 2017 met de baan om meer taken op zich te nemen als erfgenaam van de Britse troon, zoals het ontvangen van koninklijk bezoek en liefdadigheidswerk. "William was een fantastische piloot die gemist zal worden", zei oud-werkgever Patrick Peal van East Anglian Air Ambulance.

Prins Harry

Prins Harry besloot ooit zijn rebellenleven achter zich te laten om 'iets te doen met betekenis' en sloot zich destijds bij het leger aan. Daar heeft hij tien jaar lang een carrière gehad. Hij is onder andere twee keer in Afghanistan geweest en vloog in een Apache-helikopter. "Wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt, zal voor de rest van mijn leven bij me blijven", staat in een verklaring van Harry.

Zara Phillips van Engeland.

Zara is de dochter van prinses Anne. Ze trad in de voetsporen van haar beide ouders en werd professioneel ruiter. De afgelopen paar jaar kon je Zara spotten tijdens verschillende wedstrijden en evenementen die met het paardrijden te maken hadden: onder andere de Olympische Spelen van Beijing in 2008 en in Londen in 2012. Maar haar liefde voor de paardenwereld stopt hier niet. Ook ontwerpt ze haar eigen paardensportkleding voor Musto Outdoorkleding.

Prins Carl Philip van Zweden

Prins Carl runt zijn eigen bedrijf Bernadotte & Kylberg samen met Oscar Kylberg. In 2012 kwam het eerste product van het bedrijf op de markt. Bernadotte & Kylberg maakt designs voor verschillende bedrijven. Het gaat voornamelijk om serviesgoed, glazen en vazen. 

Prinses Märtha Louise van Noorwegen

De prinses is schrijfster. Ze heeft afgelopen mei één van haar eigen boeken 'Hooggevoelig geboren' gepubliceerd. Ze schreef in totaal twee boeken samen met haar zakenpartner Elisabeth Nordeng. De prinses is zelf hoogsensitief en beschrijft in het boek hoe ze daarmee omging en hoe haar opvoeding was.

Prinses Madeleine van Zweden

De prinses heeft haar eigen boek geschreven. Het boek heet: Stella en het geheim. Het kinderboek wordt uitgegeven in samenwerking met de World Childhood Foundation, die twintig jaar geleden door haar moeder, koningin Silvia, is opgericht.

 

BEELD: BSR

Laatste nieuws

Zie ook