Royal Etiquette: Zó dineer je als een royal

Sterk staaltje royal etiquette!

Lees ook

Peperduur servies, eeuwenoud bestek en superchic eten. 't Is wat, maar je krijgt ook wat. Dineren met de royals. Echter komt er een sterk staaltje etiquette en strikte regels bij kijken.

LEES OOK: Royal spoedcursus: zó laat je je outfit onbetaalbaar lijken

Dresscode

We konden het stiekem al raden, toch leek fantaseren leuk. De koninklijkheden worden geheel dressed up ten tonele verwacht. Helaas, geen prins William en hertogin Kate in pyjamapakjes dus.

Kliekjes

Vooral de Britse koningin Elizabeth is niet vies van leftovers. Ze wil graag dat álles benut wordt in de royal keuken. Ze zou het zonde vinden om dingen weg te gooien. Yes, Ma'am.

Knoflook

Op Buckingham Palace is knoflook ten strengste verboden. De reden? Je krijgt er zo'n slechte adem van. Zelfs het personeel mag geen knoflook tijdens werkuren eten. Dit om 'onaangename interacties met gasten, bezoekers of buitenlandse hoogwaardigheidbekleders te voorkomen'. 

Schaaldieren

Je zult geen lekker kreeftje voorgeschoteld krijgen wanneer je bij Queen Elizabeth aanschuift. Schaaldieren zijn een te groot risico. De schelpdieren zijn van nature een beruchte bron van voedselvergiftiging en dragen een groot risico qua overgedragen ziektes met zich mee. 

Pasta

Hoewel het een simpel en makkelijk gerecht is, is het geen optie voor het koningshuis. Bovendien zijn aardappels en rijst ook beperkt bij speciale diners.

Banaan

Het wordt de royals aangeraden om nooit een banaan au public te eten. #Tricky

Thee drinken

Tea- time o'clock! Een relaxed momentje in het drukke schema van een royal, maar een pittige klus wanneer je het kunstje niet onder de knie hebt. Er is namelijk een heuse manier om een theekopje correct vast te houden. De royals gebruiken hun duim en wijsvinger om de bovenkant van het handvat vast te houden. De middelvinger ondersteunt de onderkant. Ook geldt de regel dat je op één dezelfde plek blijft nippen, zodat er maar op één plek lippenstift zit. Ha! It's good to be royal.

 

BRON: GETTY IMAGES, ANP, BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook