Gay Pride: déze Pride-boot ruimt al het plastic uit de grachten morgen op

Allemaal leuk en aardig zo'n Gay Pride, maar er blijft natuurlijk enorm veel afval achter in de stad.

Lees ook

Allemaal leuk en aardig zo'n Gay Pride, maar er blijft natuurlijk enorm veel afval achter in de stad en in de grachten na de Canal Parade. Het merk SodaStream (ja, die van dat bruis in je water), comes to the rescue!

Ze vaart met een boot mee, die de schone taak op zich heeft genomen om al het plastic dat blijft liggen, uit de grachten van Amsterdam te vissen. Samen met een divers clean-up team, steekt SodaStream de handen uit de mouwen. De opgeviste PET-flessen worden uiteindelijk gedoneerd aan de Plastic Whale foundation. Van dit grachtenplastic maken zij sloepen waarmee ze nog meer plastic kunnen vissen in Amsterdam en Rotterdam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SodastreamNL (@sodastreamnl) op

SodaStream is dit jaar in Nederland partner van Pride Amsterdam. “Dat we strijden voor een wereld zonder wegwerpplastic, is voor veel mensen een bekend gegeven. Maar wat niet iedereen weet: SodaStream strijdt ook voor diversiteit. Met het hoofdkantoor en onze fabriek – the Island of Peace – gevestigd in Israël, zijn we er in geslaagd om mensen van verschillende afkomst, religie, gender of seksuele voorkeur in harmonie samen te laten werken en gelijke kansen te bieden“, aldus Tamara Kroon, Marketing Manager van SodaStream Benelux. 

Happy Pride everyone!

Laatste nieuws

Zie ook