Beau Monde Travels: we gingen op safari in Zuid-Afrika met déze nieuwe smartphone in onze tas

Omdat we tegenwoordig leven in een wereld waarin Instagram standaard is geworden in je lifestyle, hoort daar ook een kekke smartphone bij.

Lees ook

Omdat we tegenwoordig leven in een wereld waarin Instagram standaard is geworden in je lifestyle, hoort daar ook een kekke smartphone bij. En waarom zou je dan niet investeren in dé topper op het gebied van smartphone-fotografie, de Huawei P30 Pro. 

Naast dat je met de Huawei P30 Pro (uiteraard) razendsnel kunt bellen, appen en internetten heeft deze nieuwe parel een zeer uitgebreid, professioneel camerasysteem. Zodat je die beste momenten uit het leven meer dan mooi op de gevoelige plaat kan vastleggen. En omdat Huawei graag laat zien dat zijn paradepaardje ook echt een paradepaardje is, werden wij uitgenodigd om naar Zuid-Afrika te vliegen en de telefoon uit te testen. Even alvast een teasertje van wat we hebben gespot en konden fotograferen:

Lenzen

Tja, zoals je ziet was de keuze voor Zuid-Afrika een slimme zet want waar kan je mooiere plaatjes schieten dan in deze uitgestrekte savanne? Neem dag 1 waar we, na uitgestapt te zijn uit onze privéjet die ons van Johannesburg naar slaapplek Bayala Lodge in Phinda Private Game Reserve bracht, in de eerste minuten al twee female lions spotten met vier uiterst schattige en nieuwsgierige welpen. Meteen op de kiek zetten dan maar. Het is even kiezen en scrollen op de telefoon, aangezien hij maar liefst vier lenzen heeft: een hoofdcamera, een groothoeklens, een telelens en een Time of Flight (ToF)-camera (voor mooiere en scherpere portretfoto's). Gelukkig was daar onze Huawei tech-guy Alex, die ons snel wegwijs zou maken binnen de functies van de P30 Pro. Zo konden we bijvoorbeeld dit (linksonder) ondeugende leeuwtje haarscherp fotograferen.

Donker

Het team van Huawei had voor de namiddag een fantastische sunset borrel georganiseerd. Niet alleen om de glazen te klinken op een bijzondere start van de trip, maar ook om te laten zien dat je met de Huawei P30 Pro op de daaropvolgende avond gamedrive alsnog zeer degelijke beelden kan maken in het donker. Oplichtende oogjes? Dat zou wel eens een aardvarken kunnen zijn, een verdwaalde impala die nog lang niet moe is of een luipaard die op zoek is naar een geschikte prooi. Mocht je het niet helemaal goed kunnen zien en je verrekijker ligt nog thuis, de Huawei komt ook met hybrid zoom tot 10 maal waardoor het beeld softwarematig geoptimaliseerd wordt. Het toestel kan ook digitaal een beeld tot 50 keer vergroten. Overigens ook handig voor als je een knappe Zuid-Afrikaanse ranger (en die zijn er!) tegenkomt in de jeep een paar kilometer verderop. 

Ter land, ter zee en in de lucht

De volgende dag stonden er activiteiten gepland op land, in het water en in de lucht. Dat wil zeggen: er stonden én trucks voor ons klaar die ons naar helikopters (foto linksonder) reden, die ons vervolgens naar de kust brachten waar we gingen snorkelen. Wow! In de ochtend waren we al allemaal netjes voorzien van een speciale underwatercase, die ervoor zorgt dat je zorgeloos foto’s onder water kunt nemen. Want ja, die Indische Oceaan heeft ook nog wel het een en ander te bieden zullen we maar zeggen. Prachtige, onaangetaste koraalriffen én whale sharks bijvoorbeeld. Helaas hebben wij laatstgenoemden niet gespot. In de namiddag genoten we wel nog van prachtige giraffes (die onze ranger liefkozend 'gigi's' noemde) en zebra's (ook wel 'zebbies') bij ondergaande zon.

Neushoorns

Omdat Zuid-Afrikanen in het bijzonder echt hart hebben voor ‘hun’ natuur en dieren, werden we op deze trip ook geïnformeerd over Rhinos Without Borders. Een project dat in het teken staat van het verplaatsen van neushoorns van Zuid-Afrika naar het naastgelegen Botswana, aangezien dit land een extreem laag stroperspercentage heeft dankzij goede politieke maatregelen. Hier kan de neushoornpopulatie groeien, zonder dat de beesten worden mishandeld en/of omgelegd om hun hoorns. We mochten onderdeel zijn van het proces waarin er een 'tag' in het oor van de neushoorn wordt gezet om hem of haar te kunnen monitoren, totdat er weer een transport naar Botswana plaatsvindt. Voor ons de kans om erg dichtbij een neushoorn te komen. Het team van Rhinos Without Borders nam ons mee in wat voor hun een gemiddelde werkdag is en ook onze ranger Wally (zie de portretfoto linksonder die we van hem maakten) vertelde ons veel over de stropersituatie op dit moment in Zuid-Afrika. Op onze weg terug kwamen we wederom een schattig smikkelend leeuwtje tegen (rechtsonder).

Big 5

Zuid-Afrika heeft veel te bieden. Heel veel, want in het Phinda Game Reserve hebben wij de Big Five in de eerste twee dagen al weten te spotten. En dankzij de prachtige, zelfgemaakte professionele foto’s kunnen we maximaal nagenieten. En wat is het fijn in een safaritruck te kunnen zitten zonder drie zware camera’s en lenzen, maar alles te kunnen doen met één toestel. Gemak, geen gesjouw – en als jij net als wij de 'Pro' hebt in de kleur 'Breathing Crystal' (een unicorn-ish holografische kleur) kom je ook nog eens ultiem glamorous voor de dag. Thanks voor deze amazing trip, Huawei! 


Ook naar Afrika? Hier lees je meer over de locatie waar wij sliepen. 
Meer informatie over de Huawei P30Pro vind je hier. 

Laatste nieuws

Zie ook