Hertogin Meghan doet het September Issue

Niet op de cover willen = valse bescheidenheid.

Lees ook

Een gastredacteurschap is een mooie gelegenheid voor een royal om aandacht te vragen voor dingen die ze belangrijk vindt. Saaie Sussex-repo op komst in 3, 2, 1…

Volgens The Sun heeft de hertogin van Sussex complete vrijheid gekregen voor haar rol als gasthoofdredacteur van het septembernummer (in bladenland het vlaggenschip van alle edities) van de Britse Vogue.

Meghan zou een opiniestuk gaan schrijven (dat kan ze prima, zo bewees ze met haar blog The Tig) en heeft meerdere powervrouwen gevraagd om een persoonlijk essay aan te leveren. De echtgenote van prins Harry en kersverse moeder gaat ook zelf op de foto voor het blad, maar zonder prins Harry of Baby Archie.

Het draait inhoudelijk uitsluitend om thema's als vrouwenemancipatie en empowerment, wat heel nuttig is en ook goed bij haar past. Maar het is ook wel een beetje voorspelbaar verantwoord en maakt wat minder nieuwsgierig dan wanneer die thema's wat persoonlijker verpakt zouden worden. Meghan zou bovendien hebben afgezien van de cover, wat erg onlogisch is als je aandacht wilt voor wat je belangrijk vindt (en ze vond het bepaald niet vervelend om pal voor de verloving op de cover van de Vanity Fair te staan, dus pick a side, duchess!)

Gasthoofdredacteurschap is overigens niks nieuws voor het Britse koningshuis: prins Charles ging zijn schoondochter voor in 2013 en 2018 voor het magazine Country Life.

En haar schoonzusje Kate deed de Engelse Vogue in juni 2016, ter promotie van de National Portrait Gallery, waar ze beschermvrouw van is.

 

Openingsfoto © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook