doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Oranjes: allemaal beestjes, de Broccoli en veel Báistí

Er gaat niets boven een gemoedelijk staatsbezoek aan een bevriend land.
.
Oranjes: allemaal beestjes, de Broccoli en veel Báistí

De week van de Oranjes stond vooral in het teken van het staatsbezoek aan Ierland, waar het geheel volgens het boekje uitbundig regende.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

MAANDAG

Zijne Majesteit hees zich plichtsgetrouw wederom in zijn jacquet en benoemde, op voordracht van de minister-president, mevrouw mr. A. Broekers-Knol tot staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Daarna ging de koning door naar Bergen op Zoom waar hij een nieuwe insectenkwekerij van Protix opende. De gekweekte insecten vormen een grondstof vol eiwitten en andere voedingsstoffen voor dierenvoer. Hij bleek niet kriebelig aangelegd te zijn. 

En prins Constantijn zei best wijze en redelijke dingen.

DINSDAG

Professor Pieter wist zijn volgers een brok in de keel te bezorgen.

WOENSDAG

De eerste dag van het staatsbezoek aan Ierland verliep volgens een vertrouwd programma van ontvangsten...

...erewachten, een kranslegging en…

… een staatsdiner waarbij koningin Máxima 'the emerald isle' eerde met de Broccoli van Taminiau en een kloeke hoeveelheid smaragden. Well played, Majesteit.

Er was uiteraard ook aandacht voor Brexit en de gevolgen voor Ierland. Willem-Alexander: “Nederland begrijpt zeer goed hoe ingrijpend Brexit is voor Ierland. (…) Weet dat Nederland aan uw zijde staat en met u en alle partners in Europa zal blijven werken aan oplossingen die de Ierse én Europese belangen veiligstellen!”

Prins Constantijn zat intussen in Toronto te start-uppen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Isabella geslaagd ? @isabellavanvollenhoven

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op

Prins Bernhard en prinses Annette waren de trotse ouders van een geslaagde oudste dochter...

En prinses Viktoria waagde zich, nog een beetje verlegen, op Instagram.

DONDERDAG

Op de tweede dag van het staatsbezoek struinden de Oranjes vooral door Dublin en mocht zelfs de koning nergens aankomen. 

's Avonds werd het gastland een contraprestatie aangeboden. Het Nederlands Dans Theater (NDT) danste moderne balletten in het Bord Gáis Energy Theatre, waarna een receptie plaatsvond

VRIJDAG

De derde dag van het staatsbezoek aan Ierland speelde zich af Cork en Cobh.

Waar ook prins Pieter Christiaan onverwacht opdook. 

Aan het einde was er nog een persmoment waarop er ook nog even werd gepraat over niet-Ierse zaken, zoals de A-tjes. 'Hoe gaat het met ze?' vroeg Jeroen Schmale van het AD. "Goed natuurlijk!" zei Máxima. "Of nou ja, natuurlijk… We zijn trots op ze, ze werken er hard voor. Ariane gaat bijna naar de middelbare school, voor haar wordt het een andere tijd." Willem-Alexander vulde aan: "Ze is er echt klaar voor. Nu nog de musical en wat afsluitende feestjes."

Wat betreft het eigen feestje van de koning: morgen lees je alles over zijn installatie van Ridder in de Orde van de Kousenband door koningin Elizabeth, op Beau Monde. 

ZATERDAG

Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen vierde haar 250-jarig jubileum in Vlissingen. Het genootschap werd in 1769 opgericht om kennisoverdracht en -ontwikkeling te stimuleren in Zeeland.

Prinses Beatrix was als beschermvrouw bij de viering aanwezig.

Prins PC holde weer eens, ditmaal te Zwolle.

Foto's © ANP, PPE Agency, Koninklijk Huis

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws