Nicholas van Roemenië erkent eindelijk zijn dochter

Is dit een voorzet om ooit weer kroonprins te kunnen worden?

De Royal DNA-testen vliegen je deze week om de oren, ook Nicholas van Roemenië heeft zijn buitenechtelijke zaken eindelijk afgehamerd.

Nicholas Medforth-Mills (34) is de kleinzoon van wijlen koning Michael, de laatste koning van Roemenië voor het een republiek werd. Hij was de beoogd opvolger tot hij in een korte relatie een kind verwekte bij Nicoleta Cirjan en daar gedoe van kwam. Afhankelijk van wie je het vraagt weigerde Nicoleta dan wel hij een DNA-test te laten doen.

Michael (derde van links) maakte zich zorgen over de moraal van zijn kleinzoon (het jongetje, hier in 1995) en nam hem zijn kroonprins-titel af…

… tot grote vreugde van Michaels dochter prinses Margareta (de tante van Nicholas) die nu als zelfverklaard Majesteit de hoeder van de Kroon uithangt.

Dat leverde een spectaculaire brouille op, wat Nicholas er niet van weerhield een sprookjeshuwelijk te regelen met Alina-Maria Binder, dat qua ceremonie, koets en wuifmoment alles weg had van een Royal Wedding. Het volk vond het enig, tante Margareta bleef demonstratief thuis.

Nicholas zegt nu: "Na aanhoudende verzoeken heeft mevrouw Nicoleta Cirjan eindelijk ingestemd met een vaderschapstest. Het resultaat is positief, ik ben de vader van haar kind. Gezien de context waarin dit kind is geboren en het feit dat ik geen relatie heb met de moeder, heb ik de wettelijke verantwoordelijk voor het kind genomen." Het meisje, Anna Iris, is inmiddels drie jaar.

Nicholas laat verder weten: "Omdat het belang van het kind voor alles gaat, ben ik van mening dat alles wat haar leven betreft strikt privé is. Het is mijn wens het kind te beschermen tegen media-aandacht of pesten, er zullen verder geen mededelingen over worden gedaan." Hij zal documenten tekenen, met terugwerkende kracht alimentatie betalen en dat blijven doen tot het meisje achttien is.

"Het is een heel verrassende dag," liet Nicoleta weten na de bekendmaking van Nicholas. "Ik heb een lesje in geduld geleerd, maar ook in vertrouwen houden dat de waarheid altijd aan het licht komt."

Nicholas en Alina verdelen hun tijd tussen Londen en Roemenië, Nicoleta en Anna Iris wonen in Brasov. Het zou 'm sieren als hij probeert een relatie met het meisje te krijgen, maar of de verhoudingen dat nog toestaan valt nog te bezien.

Wat betekent dit nu voor de toekomst? In eerste instantie helemaal niets. Maar in theorie heeft Nicholas hier wel schoon schip mee gemaakt. En Margareta (70) zal niet eeuwig het hoofd van het huis kunnen blijven.

De beoogd troonopvolger is dan haar zus, prinses Elena (68), de moeder van Nicholas. En daarna zijn zus Elisabeta. Elena liet haar zoon vallen als een baksteen om haar vader en zus tegemoet te komen, daar valt geen draai van te verwachten.

Tenzij ze genoeg gezond verstand heeft om te erkennen dat haar in ongenade gevallen zoon mateloos populair is bij het volk en beseft dat hij niet de eerste Roemeen dan wel royal met een buitenechtelijk kind is.

Herstelt Elena zijn positie niet, dan kan Elisabeta (hier rechts naast haar broer) dat altijd nog doen, als zij Hoofd van het Huis is geworden. Zus en broer zijn dol op elkaar, Elisabeta toont geen enkel enthousiasme voor de troon en zou zomaar de zaak alsnog kunnen regelen.

Nicholas wacht het af (zijn eigen lesje in geduld?), trolt intussen zijn tante subtiel met kiekjes waarin hij verwijst naar zijn afkomst en feliciteert online ook familieleden die hem onhartelijk behandelen – hem hebben ze niet. We gaan het meemaken.  

 

Foto's © Getty Images, Nicolas en Alina de Roumanie, BSR Agency

Laatste nieuws