Hertogin Kate leidt Queen rond in droomtuin

En van prins George krijgt Kate geen tien punten, maar liefst twintig.

Lees ook

Het lijkt erop dat de speel- en beleeftuin die de hertogin van Cambridge heeft ontworpen voor de Chelsea Flower Show een enorme hit is. 

Het is duidelijk dat hertogin Kate echt in het project gelooft en er haar ziel en zaligheid in heeft gelegd, maar toch was het best even spannend hoe het zou worden ontvangen.

Duidelijk was al dat haar drie kinderen er nooit meer weg wilden (en dat prinses Charlotte schattig 'oh-la-la!' kan zeggen). 

En ook bij de schoolkinderen die ze voor de officiële opening de vrije loop gaf, viel de klim-speel-en-doe-tuin enorm in de smaak. 

Maar toch was het even spannend wat 'Granny' er van zou vinden. Die kwam in haar hoedanigheid van beschermvrouw van de meest prestigieuze bloemen- en plantententoonstelling ter wereld de boel eens even professioneel openen en kijken wat het resultaat was van Kate's vele knipsels, tekeningen en plannen.

De dames leken een buitengewoon ferme bodyguard te hebben aan prins William die over het algemeen de indruk maakte absoluut niets van tuinen te weten, maar wel erg trots te zijn op zijn vrouw.

Hare Majesteit leek het allemaal enig te vinden, voelde geen enkele behoefte om de boomhut te gaan bezichtigen en was niet onder de indruk van Williams 'mansplaining': het was duidelijk Kate's zeer geslaagde project.

 

Foto's © ANP, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook