Oranjes: een zeer luchtig werkweekje

Pas donderdag kwamen de royals een beetje op stoom.

Lees ook

Het aantal Oranje-sightings was deze week op drie vingers te tellen. Laten we het er maar op houden dat ze héél hard achter de schermen hebben gewerkt (eyeroll).

DINSDAG 

Prinses Viktoria was bij Chips & Seeds, een congres over voedselinnovatie… 

…waar ze presenteerde en speechte.

WOENSDAG

Koningin Máxima bracht een werkbezoek aan Make-A-Wish Nederland in Hilversum. Het bezoek vond plaats in het kader van het dertigjarig jubileum van de organisatie.

Make-A-Wish Nederland biedt ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar de mogelijkheid hun liefste wens te vervullen. De wensen variëren van het maken van een ballonvaart tot een dagje ridder zijn.

DONDERDAG

Koningin Máxima hield de openingstoespraak bij de internationale conferentie Future of Health Coverage in Amsterdam. Ze deed dit in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Moeilijk onderwerk en ook aan haar pak was geen touw vast te knopen. 

Daarna schoof Hare Majesteit aan voor de jaarlijkse Uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde. 28 genodigden (onder hen acteur Hans Dagelet, producer John Ewbank en 'mijnheer Plasschaert', beter bekend als Ronnie Flex) hebben recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Prinses Margriet was intussen aanwezig bij de officiële kick-off bijeenkomst van de Invictus Games Den Haag 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ????? & ?????? ♔ (@dukeandduchessofsussexdaily) op

En was zo ook de eerste buitenlandse royal die kersverse vader prins Harry kon feliciteren met zijn zoon Archie. Margriet is benoemd tot erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag, die van 9 tot 16 mei 2020 worden gehouden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door baby sussex ?? (@archie_harrison_mw) op

Harry fietste ook nog even als Invictus Family Daddy door het Haagse Zuiderpark. Hier wordt volgend jaar een tijdelijk park opgetrokken voor de Invictus Games.

VRIJDAG

Het Koninklijk Gezin dook in de verkleedkist en vloog naar Sevilla om daar feest te vieren op de Féria, het grote stadsfeest waar toen nog kroonprins Willem-Alexander precies twintig jaar geleden een zekere mejuffrouw Zorreguieta leerde kennen. Hij ergerde zich aan haar camera, zij deelde hem mee dat hij 'danste alsof hij van hout was' en nou ja, de rest is geschiedenis…

…inclusief drie leuke dochters die mee waren om het jubileum te vieren. Amalia zocht haar inner flamencodanseres…

…en Alexia liet haar telefoon geen seconde los. We can relate

 

Foto's (c) ANP, PPE Agency

Laatste nieuws

Zie ook