‘Madonna krijgt een miljoen dollar voor optreden Eurovisiesongfestival’

Madonna treedt op in Tel Aviv.

Lees ook

Madonna zal gaan optreden tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival op 18 mei, meldt Israëlische krant Haaretz. Maar die beslissing ging niet zonder slag of stoot.

LEES OOK:  Madonna wil geld voor zestigste verjaardag

Ophef

Israëlische media schreven eerder dat de zangeres zich dreigde terug te trekken van het optreden. Dit vanwege een discussie over de keuze van haar liedje dat ze zal performen. Madonna's liedkeuze ging uit naar een onuitgebracht nummer dat gaat over de Amerikaanse politiek.

De European Broadcasting Union, de organisatie achter de liedjeswedstrijd, heeft haar gevraagd het nummer niet te zingen, uit angst voor ophef. De onenigheid over de muziekkeuze zou er voor hebben gezorgd dat Madonna's optreden niet door dreigde te gaan.

Liedkeuze

Volgens de geruchten zou Madonna uiteindelijk dan toch hebben gekozen voor een nummer met de politieke boodschap. Daarnaast zou de blonde superster een oude, populaire hit ten gehore brengen, zodat heel Europa mee kan zingen.

Miljoen

Er zou een miljoen dollar zijn neergeteld voor haar optreden. Dit prijskaartje zou zo hoog zijn omdat de zangeres een entourage van ruim 160 man mee zou nemen naar Tel Aviv. De rekening hiervan heeft de Israëlisch-Canadese miljardair Sylvan Adams op zich genomen, omdat hij zichzelf ziet als ambassadeur van het festival in Israël. We zijn benieuwd… 

BRON: HAARETZ, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook