‘Hertogin Kate heeft knallende ruzie met ex-BFF’

En een insider binnen de Turnip Toffs weet er het fijne van.

Lees ook

Nare roddels die de afgelopen dagen de voorpagina's haalden, in een poging de hertogin van Cambridge te beschadigen – wat is er aan de hand in Norfolk?

Volgens onder andere The Sun behoorde Rose Hanbury (35) jarenlang tot de inner circle van de hertogin van Cambridge, die nu met haar gebroken zou hebben. Rose was op Kate's huwelijk met prins William en woont in Norfolk in de buurt van de Cambridge'jes, met haar 23 jaar oudere man David Rocksavage, de markies van Cholmondeley. Rose en David hebben naast dochter lady Iris een tweeling, Alexander (graaf van Rocksavage) en Oliver (graaf Cholmondeley), 'waar George wel eens mee speelde', hoewel hij vier jaar jonger is.

Rose woont in Houghton Hall (106 kamers) op 5,5 kilometer van Anmer Hall, het buitenhuis van William en Kate op landgoed Sandringham. De Hanbury's houden zich al jaren in de royal periferie op: haar oma van vaderskant, lady Rose Lambert, was een van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van de Queen met prins Philip in 1947. En de man van Rose was Lord Great Chamberlain bij speciale ceremonies voor de Queen. 

Volgens de roddels 'heeft William nog geprobeerd als mediator op te treden, maar houdt Kate vast aan de breuk en wil Rose (hier met Kate in 2016) uit hun leven hebben.' Team Rose zou de kwestie zo spinnen dat de hertogin zich 'bedreigd voelt' door Rose's populariteit onder de Norfolk aristo's, ook bekend als de Turnip Toffs (de knollenadel).

In werkelijkheid zijn de stellen helemaal niet zo close. Richard Kay van de Daily Mail (hij werd regelmatig door prinses Diana bijgepraat op de achterbank van haar auto en geldt als een autoriteit als het gaat op de Britse aristocratie) meldt dat de mannen wel eens samen met anderen jagen, maar dat de stellen in al die jaren slechts drie keer bij elkaar over de vloer zijn geweest en eerder beleefde buren dan hartsvrienden zijn. "De mannen hebben dit weekend met elkaar gebeld of ze gerechtelijke stappen zouden moeten ondernemen, omdat het zo uit de hand is gelopen," aldus Kay. "En de vrouwen zijn gekwetst door geruchten dat er verwijdering tussen hen zou zijn. Ze hebben gezamenlijke toekomstplannen voor het hospice waarvan Rose beschermvrouw is en Kate koninklijke beschermvrouw."

Catherine en William zijn zeer, zeer voorzichtig met wie ze tot vrienden kiezen, vertrouwen en discretie is heilig volgens Richard, die denkt dat de roddel in de wereld is geholpen door iemand die niet tot de inner circle van de Cambridge'jes door heeft weten te dringen: "Als dit een onhandige poging was om Kate te beschadigen, dan heeft die eerder het tegenovergestelde teweeg gebracht." Met andere woorden: de gelederen sluiten zich, met Rose ín de royal inner circle. 

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook