Powerplay! Dít willen de Clooney’s van de Windsors

Maar moet de koninklijke familie wel met hen in zee gaan?

Lees ook

Het is opmerkelijk hoeveel Amal en George Clooney tegenwoordig socialiseren met de Windsors. Gewoon heel goede vrienden? Dat kan, maar vermoedelijk zit er meer achter.

Eens kijken, George sponsorde in ruil voor een uitnodiging bij de Royal Wedding het privé trouwfeest van prins Harry en Meghan met gratis Casamigos Tequila.

Hij gunde Jack Brooksbank, de man van prinses Eugenie, een baan met een klinkende titel en weinig werk bij het label.

De Sussex'jes vierden een volledig verzorgde vakantie-per-privéjet in Villa Oleandra van Amalooney aan het Comomeer.

Amal vloog helemaal op en neer naar New York om bij de babyshower van Meghan te zijn (en investeerde ook gulhartig in dát feest door Meghans privévlucht voor haar rekening te nemen).

En naar verluidt is er zo'n indrukwekkende donatie naar The Prince's Trust, de liefdadigheidsstichting van kroonprins Charles, gegaan dat hij prompt Amals naam op een Award plakte. Jawel, er is nu een Amal Clooney Award die zal worden uitgereikt 'aan jonge vrouwen die tegen de wind in blijvend verschil hebben gemaakt in de gemeenschap.'

Die uitreiking zal worden gedaan door een mevrouw die als jurist bepaald niet de ene zaak na de andere wint. En haar stijgende status als mensenrechtenadvocaat laat financieren door haar schathemelrijke echtgenoot, een Hollywoodster, charmante flirt en trouw pleitbezorger voor koffiecups. Het is maar goed dat Amal over haar mediaschuwheid heen is. 

Die Award, dat is natuurlijk mooi voor de ontvanger (en laten we hopen dat het een geldbedrag is dat de winnaar in kwestie kan inzetten voor haar gemeenschap). Dat een heel rijke man een prijs 'koopt' die zijn zelfverklaarde feministe mag weggeven om zo zelf te shinen – ook geen halszaak. Zo'n egotripje om jezelf als Power Couple te pitchen is in die kringen heel normaal. het stel zat niet voor niets op zeer fraaie VIP-plekken bij de Royal Wedding van de Sussex'jes. 

Er zijn rijke mensen met dubieuzere bedoelingen dan Amal en George die vooral geaccepteerd lijken te willen worden door het establishment. Er gaat tenslotte niets boven warme royal contacten om je zoontje op Eton te krijgen en je dochter op de vrouwelijke variant daarvan.

Dat de prins van Wales en aanstaand koning zo gemakkelijk in zee gaat met de nouveau riche – hij stond in Buckingham Palace braaf in de rij om Amal een handje te geven – is daarentegen wel bedenkelijk.

© Victoria Beckham

Het doet denken aan het gemak waarmee Sarah, hertogin van York, Buckingham Palace regelde voor een prinsessenfeestje van Harper Beckham met als extraatje de aanwezigheid van haar dochter Eugenie, een échte prinses.

Aan de vele door vrienden betaalde vakanties van prinses Beatrice van York. En aan de shady contacten van prins Andrew. Hoe leuk het contact ook is en hoe  aardig de gestes van rijke mensen ook zijn, de meter loopt altijd. En vroeg of laat wordt een wederdienst verwacht die een royal in een lastig parket kan brengen.

De Queen heeft zich de afgelopen 67 jaar nooit ingelaten met celebs of andere  superrijken, wat haar onkreukbaarheid ten goede is gekomen. Aanstaande Charles III mag wel eens wat kritischer zijn, op de mensen waar hij zijn naam aan verbindt.    

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images  

Laatste nieuws

Zie ook