Kassa! Meghan geeft € 740.955 uit aan positiekleding

Dat is een indrukwekkende 9879 euro per outfit.

Lees ook

Prins Charles zal opgelucht ademhalen dat hertogin Meghan met zwangerschapsverlof is, want haar beeldige outfits begonnen flink in de papieren te lopen.

De hertogin van Sussex spendeerde meer dan 840.000 dollar (€ 740.955) aan 75 zwangerschapsoutfits, zo berekende Love The Sales. Meghan betaalde hiervan niets zelf, prins Charles neemt de kosten voor zijn rekening (zoals hij dat ook bij hertogin Kate doet). Hij financiert zijn eigen huishouden en dat van de Sussex'jes en Cambridge'jes met inkomsten uit zijn Duchy of Cornwall.

Hoewel € 740.955  een fors bedrag is, vraagt het ook om enige nuance. In het begin van haar zwangerschap kocht Meghan haar kleding gewoon een of twee maten groter, die stukken kunnen eventueel worden ingenomen om nog eens te worden gedragen…

…als ze al niet bewaard worden voor een eventuele volgende zwangerschap. Bovendien valt het bedrag in het niet bij wat bijvoorbeeld prinses Diana aan kleedgeld stuksmeet: die droeg louter couture.

"Alle kleding wordt netjes betaald," zegt Dickie Arbiter, voormalig persvoorlichter van koningin Elizabeth. "Soms wordt ontwerpers wel gevraagd een selectie op te sturen. Wat er wordt gedragen, wordt betaald, de rest wordt teruggestuurd. De royals nemen geen geschenken aan en kunnen geen gratis kleren van designers accepteren, omdat dat wandelende reclameborden van hen zou maken. Wel krijgen ze mogelijk 'familie en vrienden-korting'. We weten dat Kate veel Alexander McQueen draagt en dat Meghan dol is op Givenchy, het kan dat ze die kleding voor iets vriendelijkere prijzen krijgen, maar er wordt altijd voor betaald."  

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook