Babynieuws: zoontje voor de Hannovers!

Er is een kleine Koninklijke Hoogheid bijgekomen!

Lees ook

Prins Ernst-August van Hannover en prinses Ekaterina zijn voor de tweede keer ouders geworden. Afgelopen donderdag (14 maart) kwam hun zoontje ter wereld in het Henriettenstift.

Ekaterina beviel daar ook van hun oudste, de kliniek is in 1859 opgericht door koningin Marie, de over-over-over-overgrootmoeder van de kleintjes. Dochter Elisabeth ↓ (hier met haar moeder links en kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland rechts) is nog maar drie weken geleden een jaar geworden en is nu dus al gepromoveerd tot grote zus van een broertje.

De naam van het jongetje is nog niet bekend, maar gezien de familietraditie kunnen ze haast niet om Ernst August heen, gezien het feit dat het de stamhouder betreft en vijf eerdere ook zo heten. De kans bestaat dat ze hem een andere roepnaam geven, om de verwarring met opa Ernst August en papa Ernst August niet te groot te maken. In dat geval maakt George een goede kans, vier voorvaderen heetten zo.

Baby Hannovers titel staat al wel vast: prins van Hannover, hertog van Braunschweig en Lüneburger en prins van Groot-Brittanië en Ierland. Er is dus een kleine Koninklijke Hoogheid bijgekomen. Het jongetje is iets eerder gearriveerd dan het stel verwachtte, maar moeder en kind zouden het goed maken. Zodra er een kiekje is (deze is van na de geboorte van prinses Elisabeth in 2018), vind je dat hier.

Lees ook: 

 

Foto's © Hollandse Hoogte, Huis van Hannover, HKH prinses Marie Chantal

Laatste nieuws

Zie ook