Dat is schrikken: scheiding bij de Windsors

Van de 22 achterkleinkinderen van koning George V zijn er nu 11 gescheiden.

Lees ook

Het huwelijk van lady Davina Windsor en haar Maori-echtgenoot Gary Lewis is na veertien jaar en twee kinderen voorbij. Het stel ging vorig jaar al in stilte uit elkaar.

Lady Davina Elizabeth Benedikte Windsor is de dochter van de hertog en hertogin van Gloucester.

© BSR Agency

De hertog in kwestie is prins Richard, een volle neef van de Queen, de hertogin is Deense Brigitte van Deurs. Dat maakt Davina een achterkleindochter van koning George V.

© BSR Agency

Davina is 30ste in de lijn van troonopvolging en stond jarenlang bij Trooping the Colour op het paleisbalkon van Buckingham Palace, zoals hier in 1984: ze is het blonde meisje rechts voor prinses Diana  

© Will Lovell / WikiMedia

Ze heeft nog een oudere broer, Alexander is graaf van Ulster en een zusje, lady Rose.  Het gezin woonde toen ze jong was in een appartement van Kensington Palace en had een buitenhuis, Barnwell Manor, in Northampshire, Davina ging naar de deftige kostschool St. George's School Ascot (waar ook prinses Beatrice op heeft gezeten) en studeerde later 'media studies' in Bristol.

© BSR Agency 

Tijdens een vakantie op Bali leerde ze in 2000 Gary (hier achter het stuur) kennen, een timmerman met een zoon (die is inmiddels 26) uit een eerdere relatie. Het was destijds best een dingetje dat een lady haar hart had verloren aan de zoon van een schaapscheerder.

© ANP

Het stel trouwde in 2004 zonder veel fanfare in Kensington Palace. Gary werd zo de eerste persoon van Maori-afkomst die in de koninklijke familie trouwde.

© Hollandse Hoogte 

Samen kregen ze Senna Kowhai (8) en Rane Mahuta (6), lange tijd woonden ze in een arbeiderswijk in Auckland omdat ze niets anders konden betalen.

© PA Images

Later verhuisden ze naar Engeland waar ze sporadisch werden gespot met andere leden van de koninklijke familie. Ze waren ook de gast van het huwelijk van prins William en hertogin Kate: Gary en Davina lopen hier achteraan, voor hen haar zus lady Rose Gilman en haar zwager George Gilman.  Door de breuk staat het aantal scheidingen van de 22 achterkleinkinderen van George V nu op 11.

 

Openingsfoto© PA Images

Laatste nieuws

Zie ook