Pas op! Deze 7 beautyfouten laten je ouder lijken

Hoe leuk het ook is om te experimenteren met je beautyroutine, er zijn een paar dingen waar je voor uit moet kijken.

Lees ook

Hoe leuk het ook is om te experimenteren met je beautyroutine, er zijn een paar dingen waar je voor uit moet kijken. Er zijn namelijk een aantal veelgemaakte beauty fouten die de veroudering van je huid bevorderen. Dus voordat je je bankrekening plundert voor allerlei anti-aging serums en maskers, probeer eerst deze beauty mistakes te vermijden. 

LEES OOK: Met deze 7 tips krijg jij weer een stralend wit gebit

Fout 1: je gebruikt geen primer

Droom jij van minder fijne lijntjes in je gezicht? Dan stellen we je voor aan een lifesaver: primer. De meeste primers bevatten opvullende ingrediënten zoals hyaluronzuur en siliconen. Deze 'vullen' je rimpels op en zorgen voor een gladde canvas voor je foundation.

Fout 2: je haarkleur is eentonig

Tijd voor een wake-up call: het uitstellen van een kappersbeurt veroudert je. Een saaie en eentonige haarkleur kan je er ouder uit laten zien. Tussen verfbeurten in kun je je lokken trakteren op een glansbehandeling. Je haar zal schitteren als nieuw, het is online verkrijgbaar én heeft dus niet het prijskaartje van een kleuring bij de kapper.

Fout 3: je gebruikt een verkeerde foundation

De twee grootste foundation fouten zijn: niet de juiste kleur aanbrengen en niet goed uitsmeren. Voor het eerste probleem raden we aan advies te vragen in een cosmetica winkel. Ook kun je het zelf testen door de make-up lichtjes aan te brengen op de zijkant van je hals. Voor de laatste fout raden we het gebruik van een vochtige beautyspons aan. De Beautyblender en RealTechniques hebben handige sponzen, maar er zijn genoeg andere varianten op de markt. Voor een natuurlijk effect kun je het beste je foundation met de hand aanbrengen, lees hier waarom. 

Fout 4: de manier waarop je eyeliner aanbrengt

Met een harde, dikke eyeliner onder je ogen lijk je direct een stukje ouder. Te veel schaduw zorgt voor een oude, vermoeide look. Gebruik in plaats hiervan een 'creamy', zijdezacht potlood zoals deze van Bobbi Brown, en breng het zachtjes aan op je wimperlijn. Je kunt er ook voor kiezen om wat zwart aan te brengen op je waterlijn. Zo definieer je je ogen op een subtiele manier.

Fout 5: de verkeerde blush

Blush hoort je een natuurlijke, jeugdige glow te geven. Dus kies vooral geen fel, glitter of een mat exemplaar. Een crème blush geeft je het gewilde effect.  

Fout 6: het model van je haar is te recht

Volgens haarstylisten kunnen rechte plukken en stompe uiteinden je gezicht ouder laten lijken en je kenmerken doen verzwakken. Vraag je kapper om lange lagen en een zacht volume. Dit past bij elk gezichtstype. 

Fout 7: Je gebruikt te veel koele kleuren

Heads-up: donkere, grauwe kleuren brengen soortgelijke tinten in je huid naar voren. Kies in plaats daarvan voor warme tinten en highlights om je huid op te fleuren en je er frisser uit te laten zien. Dit geldt voor zowel make-up als haar.

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook