Waarom celebs massaal augurkensap drinken

Wait, what? Augurkensap? 

Lees ook

Wait, what? Augurkensap? Deze nieuwe hype onder A-listers en bekende atleten zou wonderen doen voor je lijf. Even je neus dichtknijpen dus, en achteroverslaan die hap. 

LEES OOK: Yay! Prosecco blijkt minder ongezond dan je zou denken

Sportdrankje

Atleten gebruiken het sap van de zure bom al jaren als sportdrankje. Dit zou namelijk helpen tegen spierkrampen, het zou de bloedsuikerspiegel verlagen en bovendien is het goedje rijk aan anti-oxidanten en vitaminen.

Celebrity trend

Het klinkt misschien niet bepaald glamourous, maar toch is het drankje ook een trend onder celebrities en wellness-liefhebbers. Zij drinken een iets zoetere variant: een fruitig azijnmengsel dat bekend staat als ‘shrubs’ en massaal wordt besteld bij hippe juice bars. Het neemt de honger weg en werkt voordelig voor je immuunsysteem en spijsvertering. Volgens een studie van het Central Research Institute in Japan helpt het dagelijks drinken van azijn – het hoofdingrediënt van augurkensap – zelfs om de overtollige kilo's kwijt te raken. Victoria Beckham en Jennifer Aniston zouden niet voor niets groot fan zijn.

Bye bye, kater!

Volgens Florence Cherruault, auteur van het boek Pickle Juice, is het sap ook nog eens een geweldig anti-kater middeltje. De hoge concentratie elektrolyten in het sap van de augurk zou zorgen voor een hydratatie-boost. Het proberen waard, niet?

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: GETTY IMAGES 

Laatste nieuws

Zie ook