Yikes! Prins Jacques (4) steekt boot in brand

En het was nog het heilig vuur van de Grimaldi's ook.

Lees ook

Het blijft een gevalletje 'Rare jongens, die Monegasken', om ter ere van de plaatselijke beschermheilige een boot in de hens te steken.

De Doorluchtige kleuter wist er echter wel weg mee. Jacques – zijn zus prinses Gabriella schitterde door afwezigheid – woonde in het bijzijn van zijn ouders prins Albert en prinses Charlene van Monaco de viering van St. Devote bij. Dat is de beschermheilige van Monaco en de Grimaldi's.

St Devote, ook bekend als de Heilige Devota werd op een gruwelijke manier om het leven gebracht vanwege haar geloof. Na haar dood bracht een storm haar lichaam per boot – met een duif als loods – naar Les Gaumates in Monaco, waar rond het jaar 303 een kapel werd gebouwd. Volgens de legende bloeien bloemen voor hun tijd op haar heilige dag, 27 januari.

Bij de viering hoort uiteraard een rondgang met het relikwie…

…en vanuit het paleis zag dat er zo uit: de Doorluchtige Dog kwam ook even kijken. 

Verder was er een onvermijdelijke mis waarvoor Charlene haar meest sassy Moeder Overste look had gekozen…

…en de eerder genoemde rituele verbranding van een visserboot, wat wel een beetje schuurt met prins Alberts passie voor duurzaamheid en hergebruik.

Het verbranden kan worden gezien als 'alle schepen achter je verbranden', voor Devota betekende het eindelijk rust krijgen in Monaco.

Jacques liet zien de royal wuif al helemaal onder de knie te hebben…

…maar vond het ook best een beetje spannend, zeker zonder back-up van zijn onafscheidelijke zus. 

 

Foto's © Eric Mathon / Manuel Vitali / Palais Princier
 

Laatste nieuws

Zie ook