Huh, heeft de Queen kritiek op haar regering?

Een goed verstaander heeft maar een half royal woord nodig.

Lees ook

Wie Brexitmoe is, verlangt naar het moment dat de Queen haar regering woedend naar huis stuurt om de boel eens even lekker zelf te gaan regelen.

Een beetje zoals haar vroege voorgangers met absolute macht dat deden. Dát gaat niet gebeuren, in de Britse constitutionele monarchie kan het staatshoofd alleen adviseren. Verder moet Hare Majesteit boven de partijen staan en moet ze op haar woorden letten. Toch heeft Elizabeth zo haar manieren om duidelijk te maken wat ze vindt van hoe het nu gaat.

Het begon al met haar hoed tijdens de opening van het Parlement in 2017…

via GIPHY

… waarin je met een beetje fantasie best de Europese vlag kunt zien.

En nu heeft ze voor de tweede keer in een maand haar zorgen uitgesproken over de staat van het nationale debat. "Als we zoeken naar nieuwe antwoorden in de moderne tijd, geef ik de voorkeur aan beproefde recepten, zoals niet kwaadspreken over elkaar en verschillende meningen respecteren," zei ze bij een bijeenkomst van het Sandringham Women's Institute. "Samenkomen om te zien wat men gemeen heeft en nooit de grote lijnen uit het oog verliezen. Voor mij is deze aanpak tijdloos, ik kan het iedereen aanbevelen." Als dat geen standje in de richting van Westminster is, waar men elkaar in een politiek wurggreep houdt…

Vooruit, we laten onze fantasie even de vrije loop.  

Hare Majesteit heeft altijd opties.

Zoals haar echtgenoot inzetten.

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook