Jordaanse Hof reageert op kritiek garderobe koningin Rania

Via de officiële Facebookpagina van koningin Rania heeft het Jordaanse Hof gereageerd op de kritiek.

Koningin Rania van Jordanië gaat, net als alle andere royals, van de ene afspraak naar de andere en daarbij hoort ook iedere keer weer een nieuwe outfit. Dat die outfits er altijd nogal prijzig uitzien valt steeds meer mensen op.

LEES OOK: Koningin Rania van Jordanië schittert in ZARA-broek

Via de officiële Facebookpagina van koningin Rania heeft het Jordaanse Hof gereageerd op de kritiek dat haar garderobe te duur zou zijn. 'In de loop der jaren is er veel gedebatteerd over de uitgaven van Hare Majesteit aan kleding. Daarom, in het kader van transparantie en het verstrekken van de juiste informatie, willen we graag benadrukken dat Hare Majesteit haar kledinguitgaven in balans heeft.' 

Verkeerde indruk

Ook laat het hof weten dat de koningin vaak kleding te leen krijgt, cadeau krijgt of voor een veel lagere prijs mag kopen. Dat critici veelal rekenen met de verkoopprijs van de kledij, zorgt volgens het hof voor "een verkeerde indruk". 

Focus

Met de "ongebruikelijke" verklaring hoopt het hof het "verkeerde" beeld bij te stellen. "De focus op kleding en het uitgavepatroon van echtgenotes van wereldleiders en hen beschuldigen van verspilling is niet nieuw en is in het verleden gebruikt als politiek instrument. Vandaag de dag zien we dit in Jordanië gebeuren om de koningin af te schilderen als iemand die veraf staat van de realiteit en de waarheid."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HH Arabia Agency ? (@hharabia) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vorsten (@vorsten_nl) op

BRON: FACEBOOK KONINGIN RANIA, BEELD: BSR

Laatste nieuws