5 Lifesaving tips om voller én dikker haar te krijgen

De meeste vrouwen dromen van lange, dikke manen. Lucky dames onder ons hebben dat van zichzelf, maar veel vrouwen kampen met haaruitval of dunner wordend haar.

Lees ook

De meeste vrouwen dromen van lange, dikke manen. Lucky dames onder ons hebben dat van zichzelf, maar veel vrouwen kampen met haaruitval of dunner wordend haar. Benieuwd wat je ertegen kunt doen? Check onderstaande tips.

LEES OOK: De mooiste kapsels van Máxima door de jaren heen (en zó fix je ze gemakkelijk zelf)

Producten

Wanneer je je haar met de juiste producten wast en verzorgt, scheelt dat al een hele hoop. Op het moment dat je shampoo en conditioner gebruikt voor futloos haar, krijgt je haar ook wat het nodig heeft: meer volume. Breng alleen niet te veel conditioner aan. Daar wordt het juist weer futloos en vettig van, en dat is nou net wat je niet nodig hebt.

Borstelen

Een tip die je waarschijnlijk al heel vaak hebt gehoord, maar waar je alsnog af en toe mee de fout in gaat. Je haar is op z'n kwetsbaarst als het nat is, dus borstel het als het zo goed als droog is. Probeer ook niet te hard je haar af te drogen en gebruik liever een katoenen handdoek. Dit voorkomt dat je haar afbreekt en dus dunner wordt.

Hitte

Heb je een feestje en wil je je haar krullen? Be careful. Door de hitte breekt het snel af. Het wordt dus aangeraden om altijd een hittebeschermende spray te gebruiken. Probeer daarom ook niet zo vaak de föhn, krul- of stijltang te gebruiken. Tip: föhn je haar op de koude stand.

Kapper

Veel mensen denken dat de sleutel tot lang haar 'nooit naar de kapper gaan' is. De grootste kans op haarbreuk heb je onder aan je haar, omdat je punten het oudst en het kwetsbaarst zijn. Het is dus juist de bedoeling dat je om de zoveel tijd je punten laat knippen, voordat je te veel gespleten punten krijgt en er nóg meer lengte af moet. 

Elastiek

Een staart, knot of vlecht is dé oplossing voor een bad hair day. Daarom is het belangrijk dat je het juiste elastiekje gebruikt. Gebruik een zacht elastiekje zonder metaal. 

 

BRON: BEAUTY BUZZ, BEELD: GETTY

Laatste nieuws

Zie ook