Zo overleef je Kerst als je stiekem een einzelgänger bent

Hoe je de Kerst overleeft als je liever binnenblijft? Dat doe je zo.

Lees ook

Kerst kan heel gezellig zijn: lichtjes, eten, familie, vrienden, muziek: over de top is een must. Aan de andere kant kan het nogal overweldigend zijn. Zeker wanneer je een introvert persoon bent die liever alleen op de bank zit. Hoe je de Kerst overleeft als je eigenlijk best wel een einzelgänger bent? Dat doe je zo.

LEES OOK: De Queen laat gasten wegen voor- en na kerstdiner om deze bijzondere reden

Plan me-time-momentjes in
Zeker wanneer je Kerst met de familie moet vieren, is dit erg belangrijk. Op die manier kun je op jouw eigen manier toch even bijkomen, zonder ongezellig te zijn. Dit kan zijn: na het eten even bijkomen in je eigen kamer, of het momentje naar het toilet iets langer rekken.

Trek een fijne outfit aan
Niets zo leuk als volledig glam aan de kersttafel zitten, maar wat voelt er nou fijner dan een onesie met fluffy sokken? Juist. Wees lief voor jezelf, en mocht een gala outfit een vereiste zijn voor het diner… Dan heb je de ochtend en middag in ieder geval om je hier mentaal op voor te bereiden

Wijn of champagne.
Meer zeggen we niet.

Plan Kerst een week eerder in
Dan kun je op de officiële Kerstdatum uitgebreid genieten van de gekregen bruisballen, douchegels en chocolaatjes. 

Durf “nee” te zeggen tegen activiteiten
Natuurlijk is het leuk als je wordt meegevraagd naar dat ene etentje, maar als je liever alleen thuisblijft, zeg dan gewoon volmondig: “Nee”.

Sla voldoende in, zodat je er niet uit hoeft tijdens de drukke periodes
Maak ruim van tevoren een boodschappenlijstje en haal de producten in huis die langer houdbaar zijn. Op die manier hoef je niet tijdens de drukte al je spullen bij elkaar te ‘vechten’ (waarin iedereen dus zijn boodschappen gaat doen).

Laat cadeautjes thuisbezorgen!
Mocht je nou echt niemand onder ogen willen komen, bestel dan nú je kerstcadeautjes (in verband met levertijd), laat het inpakken en typ een persoonlijke kerstwens. Iedereen blij. 

Maak een playlist aan met je favoriete muziek
Meezingen of luisteren met de leukste kerstliedjes is iets wat je de hele dag door kunt doen. Haal al je oude cd’s of lp’s uit de kast, of ga voor Spotify/YouTube en geniet van de heerlijke klassiekers. Tip: doe dit een week van tevoren, zo kom je ook meteen in de kerstsfeer (iets met in de stemming komen en voor-luisteren)

Daarnaast hebben we Netflix
Maak een lijst aan en voeg hieraan alle films die je wilt zien toe. Tip: bewaar de kerstfilms voor… juist, Kerst. Op die manier kun je de hele dag bingen en wanneer iemand je meevraagt, heb je een goed excuus. Die kerstfilms moet je hebben gezien natuurlijk.

Happy Christmas!

BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook