Naar dít hotel wil je heen voor de beste Insta-waardige gerechten

Als jij denkt dat je alleen bij de hippe, nieuwe zaakjes in de hoofdstad Insta-waardige gerechten kunt scoren, heb je het mis.

Lees ook

Als jij denkt dat je alleen bij de hippe, nieuwe zaakjes in de hoofdstad Insta-waardige gerechten kunt scoren, heb je het mis. Bij Café Americian, al hip in de fifties, kun je dat namelijk zeker ook. Maar dat niet alleen…   

De huiskamer van Amsterdam, zo werd Café Americain in de jaren vijftig genoemd. Toen nam de beau monde van Amsterdam daar dagelijks plaats aan de leestafel. Het café is nog altijd het icoon van het Leidseplein, zij het zonder de befaamde leestafel. Een jaar geleden is het etablissement namelijk geheel getransformeerd tot een moderne brasserie. 

Frisse twist
Café Americain is historische allure volgens de regels van de 21ste eeuw. Hoge kwaliteit, toegankelijke stijl en flink wat persoonlijkheid. Amsterdamse producten op het all day menu worden aangevuld met Nederlandse ingrediënten. Signature chef Peter Gast geeft een frisse twist aan populaire gerechten zoals, Franse uiensoep, garnalencocktail en de nieuwe signature tartaar. Goede koffie en mooie cocktails zijn vanzelfsprekend!

Knap interieur
En – fijn voor de foodies onder ons – de gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook nog heerlijk fotogeniek, zowel ontbijt, lunch als diner. Het interieur van Café Americain is minstens net zo knap als de gerechten die worden geserveerd. De bar is het mooie middelpunt van het nieuwe Café Americain. Maar wat te denken van de fluwelen banken en stoelen, de klassieke draaideur, de op Art Deco-geïnspireerde hoge bogen, de glas-in-loodramen en de Tiffany-lampen… Samen vormen ze het betoverende decor dat het café zo typeert. Zo mooi als het Café Americain is, is ook zéker het American Hotel. Het hotel heeft uiteenlopende kamers, variërend van classic kamers tot de luxe kamers en suites.

Café Americain en Amsterdam American Hotel,
 Leidsekade 97, 1017 PN Amsterdam

 

Laatste nieuws

Zie ook