Queen vindt slak in sla, stuurt kok sassy memo

Hare Majesteit plaagt haar kok met zijn slaversiering.

Lees ook

Het is het grote risico van biologisch willen eten: er komt wel eens wat fauna mee met de groenten.

Koningin Elizabeth is geen 'gourmand', ze eet om te leven, zoals haar oud-kok Darren McGrady zegt. Ze kiest haar maaltijden uit een in rood leer gebonden boek dat de paleiskok voor haar samenstelt. Daarin kruist ze haar keuzes aan, voegt suggesties toe en streept alles door wat ze niet ziet zitten.

Darren, die 15 jaar voor haar werkte, bevestigt dat ze niets moet hebben van groente en fruit die moeten worden geïmporteerd. "Probeer in januari aardbeien op het menu te zetten en ze krast het door," zegt Darren. "Ze zei: waag het niet me genetisch gemodificeerde aardbeien voor te schotelen."

Eten volgens de seizoenen, dus. En ook nog biologisch. Nu wordt het niet natuurlijker dan een slak in de sla vinden, maar er zijn blijkbaar toch grenzen aan hoe 'National Geographic' Hare Majesteit haar maaltijden wil. Ze deponeerde de dode slak  op een blaadje uit een memoboek dat ze gebruikt om haar lof of afkeuring over een gerecht aan de keuken door te geven. 'Ik vond deze in de sla, zou jij hem op willen eten?' De keuken kon erom lachen en zo had ze het ook bedoeld. Maar de sla wordt voortaan wél minutieus gecontroleerd.  

 

Foto © Getty Images, bron Daily Express

Laatste nieuws

Zie ook