Hof Monaco bereidt huwelijk Louis en Marie voor

Het wordt de eerste min of meer royal wedding in de kathedraal in 41 jaar!

Lees ook

Wedding Bells! Volgend jaar zomer trouwt Louis Ducruet met zijn verloofde Marie Chevallier en hoewel het officieel geen Royal Wedding is, heeft het er alles van weg dat de Grimaldi's er toch een royaal feestje van gaan maken.

Louis, een vriendelijke en bescheiden jongeman die werkt als scout voor AS Monaco en met zijn vader Daniel eigenaar is van MonaDeco, is het oudste kind van prinses Stéphanie van Monaco.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marie Chevallier (@mariehoachevallier) op

Hij heeft zelf geen titel en ook Marie, event-coördinator van Hotel Hermitage in Monte Carlo, is gewoon burger.

Het stel is echter zeer innig met de prinses (tweede van rechts, recht staats Louis' zus Pauline). En belangrijker nog: Louis is zeer close met zijn oom, prins Albert van Monaco. Die in dit leuke setje een excellente promotiekans voor de Grimaldi's ziet.

Dus wordt er getrouwd in de kathedraal van het prinsdom. Die is niet al te groot, dus het zal een beetje proppen worden, maar de locatie biedt wel meteen standing. Aangezien Louis geen Grimaldi is, is dit echter best een bijzondere zet. Andrea en Pierre (de zonen van prinses Caroline) trouwden weliswaar voor de wet in Monaco met respectievelijk Tatiana Santo Domingo en Beatrice Borromeo, maar hun kerkelijk huwelijk was voor Andrea in Gstaad en voor Pierre in Italië.

Ook Charlotte Casiraghi heeft een bruiloft in de planning staan, maar zij zal vermoedelijk op Pantelleria trouwen met Dimitri Rassam (al behoort een winter wedding in Gstaad ook nog tot de opties). Waarom Louis dan wel met alles erop en eraan in Monaco?

Omdat hij en Marie er wonen en werken. Neef Andrea woont in Londen, Pierre (hier rechts) woont deels in Italië en deels in Monaco, maar is veel op pad en Charlotte pendelt vooral tussen Rome en Parijs. Maar Louis en Marie zijn echt inwoners van Monaco en ook, zij het op de achtergrond, vaak betrokken bij prinselijke events van Albert, die altijd op zijn neef kan terugvallen om een tafelschikking rond te krijgen of bij een uitreiking te zijn. Dus wordt er voor de wet getrouwd in de Troonzaal van het paleis en voor de kerk in de kathedraal.

Daar trouwde in 1956 prins Rainier met Grace Kelly…

…en vond in 1978 het eerste huwelijk van prinses Caroline plaats, met Philippe Junot.

Prins Albert trouwde zelf opvallend genoeg niet in de kathedraal, maar regelde een religieuze ceremonie op de binnenplaats van het paleis die meer ruimte bood.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marie Chevallier (@mariehoachevallier) op

Het wordt dus het eerste min of meer prinselijke huwelijk in de kathedraal in 41 jaar. Well played, Louis.  

 

Foto's © Getty Images, BSR Agency, Palais Princier, ANP

Laatste nieuws

Zie ook