Prins Charles liet kinderen vuil weggooien

Wat zijn ze toch normaal gebleven.

Lees ook

Wat zijn ze toch normaal gebleven: de Britse royals. Tenminste, prins Charles dan. Hij liet zijn zoons tijdens de schoolvakanties gewoon het afval van andere mensen ophalen en weggooien.

LEES OOK: Wil je zien: prins Charles gooit de heupen los

„Mijn vader leeft waar hij voor staat”, zei oudste zoon prins William over Charles in een documentaire gemaakt door de Britse zender BBC. De docu werd gemaakt ter ere van de zeventigste verjaardag van de kroonprins. En dat betekende dus: langs de huizen om afval op te halen. En niet alleen William en Harry deden dat, maar ook Charles zelf hielp mee. Zoals bekend is laatstgenoemde een fanatieke landbouwer en zet hij zich in voor klimaatbescherming.

Passie

Prins Charles is zo gepassioneerd over tuinieren dat er zelfs tours georganiseerd worden om zijn bloed, zweet en tranen tuinen te bekijken. Dit begon allemaal in 1980, in het 'Highgrove House'. De prins had daar nogal wat groen, dus hij ging meteen van start met de aanleg van verschillende tuinen, zodat hij ook elke tuin iets unieks mee kon geven. Zo legde hij een weide van wilde bloemen aan, waar Charles ongeveer 32 verschillende soorten bedreigde planten heeft, er is een 'Thyme Walk' voor de fijnproevers, er zijn verschillende bloemperken en -tuinen, en de prins heeft natuurlijk een eigen moestuin. Hier groeit genoeg groente en fruit voor het complete huishouden.

Bio

De prins zelf is dol op pootaardappelen, prei, kool, spruitjes en wortelen. Daarnaast eet hij het liefst ook eigen fruit, zoals aardbeien en een appeltje voor de dorst. Eerlijk is (h)eerlijk, de tuinen zien er prachtig uit. Ze worden tip-top verzorgd, vaak door de prins zelf, en alles is 100% biologisch verantwoord. En daarnaast is de prins nog duurzaam bezig ook: zo wordt de wildebloemenweide in toom gehouden door grazende schapen, eten koeien de takken van de 10.000 bomen en wordt al het water dat gebruikt wordt gerecycled. Lekker bezig!

BEELD: GETTY IMAGES

 

 

Laatste nieuws

Zie ook