Pijnlijk: zó verloor Fergie de PR Battle van de Sussex’jes

Kleinzerigheid is niet echt aantrekkelijk #noblesseoblige.

Lees ook

De grande finale die Sarah Ferguson voor ogen had, werd een beetje sneu twitterfeestje. Hoe nu verder, voor Hare Hosselaar?

Sarah, hertogin van York, zag het al helemaal zitten. De Royal Wedding van haar jongste dochter Eugenie en Jack Brooksbank was het volmaakte moment om weer helemaal royalfähig te worden na haar vele uitglijders.

Daar zat ze dan, tussen de Windsors, bij haar ex met wie ze nog altijd samen is. Moeder van de bruid…

…stralend met de Queen op de trouwfoto's…

…uitgelaten showboat als altijd – gotta love her.

Het leek het ideale opstapje om wat opener te zijn over het feit dat prins Andrew en zij, in 1996 gescheiden vanwege haar schulden, schandalen en ontrouw, nog altijd bij elkaar wonen. Een gegeven dat Sarah's schnabbels net wat lucratiever kan maken. 

Het liep anders. Prinses Eugenie straalde op haar bruiloft, maar weigerde tot teleurstelling van haar moedertje ook beelden vrij te geven van het vriendenfeest, waarop het wemelde van de celebs. Wel plaatste ze een lief ongedwongen kiekje van haar bruiloft, maar daar stond a) Sarah niet op en was b) een giechelend Cambridge'je het stralend middelpunt, met de bruid, natuurlijk.

Prins Harry en hertogin Meghan hadden het fatsoen om hun babynieuws nog even voor zich te houden om Eugenie haar dag te gunnen. De aankondiging van hun eerste kind in combinatie met een mega-tour door Australië veegde echter all things York van de voorpagina's.

Sterker nog: er was in de nasleep van de Royal Wedding meer aandacht voor royal zus en schoonzus Pippa Matthews-Middleton, die haar eerste kind op de wereld zette.

Dus, hoe reageerden de Yorks? Met felicitaties voor Harry en Meghan? Nee, Sarah pakte een sponsormomentje door de leverancier van haar feestjurk te bedanken…

…en nog maar een keer. Pas later kwam er nog een 'zó trots op Eugenie' tweetje. Ook nadat het babynieuws van de Sussex'je bekend was, kon er geen felicitatie af.

Wel retweette Fergie twee linken naar een artikel waarin ze een rectificatie krijgt in een tabloid, want je kunt maar lekker met jezelf bezig zijn, tenslotte. 

Ook Andrew, hondstrouw naar Sarah, kreeg geen gelukwensen voor de Sussex'jes uit zijn vinger: die feliciteerde zijn vrouw met een kiekje dat moest uitstralen dat ze weer ten paleize was. En ging daarna weer over tot zijn eigen programma, zonder een 'van harte' voor neef Harry. Sneu? Wel een beetje, ja. Maar reken er maar op dat Fergie broedt op nieuwe stappen. Next PR-stop: 'Ik wil kleinkinderen!'   

 

Foto's © ANP, The Royal Family   

Laatste nieuws

Zie ook