Roemeense Royal Wedding dreigt soap te worden.

Bijna-prinses Alina laat alvast glimp van bruidsjurk zien.

Lees ook

Aanstaande zondagmiddag trouwt Nicholas van Roemenië voor de kerk met zijn Alina. En het huwelijk begint al net zo'n soap te worden als het overlijden van de patriarch was.

De Roemeense Koninklijke Familie is dol op drama, zoveel is duidelijk. Troonopvolgers worden verbannen. Ambitieuze prinsesjes grijpen de macht. Rond het sterfbed van de patriarch speelden zich duw- en trekpartijen af. En nu komt de moeder van de bruidegom niet naar het huwelijk waar heel Roemenië zich op verheugt.

Knap dus, dat voormalig prins Nicholas en Alina, die vorig jaar al trouwden voor de wet, toch kans zien om er toch nog een beetje leuk PR-feestje van te maken in Sinaia. Compleet met een wuifmoment op een balkon.

Kniesoor die er op let dat er vanuit een casino in plaats van een paleis wordt gewuifd, het ziet er best chateau-achtig uit. En als prinses Margareta (de ambitieuze tante die zichzelf de vertegenwoordiger van de Kroon noemt en gaarne als Hare Majesteit wordt aangesproken in de Republiek (!) Roemenië) zo doorgaat met haar populaire neef halsstarrig negeren, heft ze vanzelf haar relevantie op, dus good luck with that.

Voor wie geen zin heeft om zich in te lezen: Roemenië is een republiek, dus de koninklijke familie heeft er niets meer te zeggen. Nicholas was de troonopvolger, maar zijn opa koning Michael pakte zijn titel en status af omdat Nicholas een buitenechtelijk kind zou hebben verwekt. Het feit dat de moeder van het meisje DNA-tests weigert deed ten paleize blijkbaar geen alarmbellen rinkelen.

Margareta sprong fluks in het gat en stookte haar zus Elena – de moeder van Nicholas – zo op dat die haar zoon openlijk voor de bus gooide en niet naar de bruiloft komt. Gezellig, hè? Het hof ontkent overigens dat Margreta háár uitnodiging ongeopend heeft teruggestuurd, ze heeft gewoon niet gereageerd.

En dat terwijl Nicholas haar toch had gevraagd voor de ererol als zijn trouwpeetmoeder (dat is lokaal een dingetje).

Nicholas zusje Karina Medforth-Mills (links, na haar moeder de eerstvolgende in lijn van troonopvolging) komt wel, tot woede van Elena en Margareta.De status van broer en zus wordt leuk duidelijk op de foto rechts.

Goed, wat kunnen we zondag verwachten? Een religieuze ceremonie, een korte rijtoer en een feest. En een jurk die een prinses niet zou misstaan: Simina Filat Design tekent voor het ontwerp en Alina liet alvast een glimp zien. 

Nicholas en Alina roepen om het hardst dat ze er vrede mee hebben als gewone burgers te trouwen en allang blij zijn met elkaar. Maar als ze dit goed spelen, gaat Margareta nog een harde dobber aan de populariteitspolls hebben. Wordt vervolgd.  

 

Foto's © Nicholas en Alina de Roumanie / Facebook

Laatste nieuws

Zie ook