Dít is de reden dat prinses Mary vaker te zien is

Met de royal status van kroonprinses Mary zit het wel snor.

Lees ook

Als een royal om wat voor reden dan ook uitvalt, betekent dat in de meeste gevallen een probleem in de agenda. In Denemarken niet, dan rukt gewoon kroonprinses Mary uit.

Wat is er aan de hand? Kroonprins Frederik (50) is onverwacht opgenomen om te worden geopereerd aan een hernia. Hij is inmiddels weer thuis, maar moet nog wel revalideren.

Zijn vrouw neemt intussen een aantal van zijn taken over, wat wel  iets zegt over het vertrouwen van koningin Margrethe in haar schoondochter en Mary's status binnen het hof. Ze vervangt Frederik onder andere bij een officieel bezoek aan Finland volgende week.

Dat is vrij uniek, want normaal gesproken heeft een koningshuis meestal geen royal met vergelijkbare status stand-by staan. Mary hoeft er geen afspraken voor te laten vervallen, ze draait gewoon even een dubbele dienst. Eerder viel ze ook al eens discreet in voor haar schoonmoeder, toen die de griep had en Frederik al verplichtingen had.

En Frederik? Die kan als oud jongetje blijkbaar moeilijk accepteren dat zijn lijf geen zeventien meer is. Eerder liep hij wekenlang met een nekbrace, wat zijn moeder, koningin Margrethe, de opmerking ontlokte "dat trampolinespringen misschien ook niet zo geschikt is voor iemand van zijn leeftijd".  

Eerder dit jaar liet hij al weten rugklachten te hebben, waardoor hij niet zo fanatiek kon lopen als hij wilde voor zijn eigen Royal Run. Fietsen tijdens de vakantie ging hem nog wel aardig af. Gezien het feit dat hij vrij onverwacht is geopereerd, waren zijn klachten in korte tijd verergerd. Het hof laat weten dat de prins naar verwachting volledig zal herstellen. En zwijgt kies over het sportief wellicht iets kalmer aandoen.

 

Foto's © Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook