Nicholas van Roemenië prikt trouwdatum!

De soap van de Roemeense Royals gaat een nieuwe fase in.

Lees ook

Een Royal Wedding durven we het niet te noemen want dat ligt héél gevoelig bij de Hohenzollern-Sigmaringen'tjes. Maar feest wordt het wel in Roemenië, op zondag 30 september.

Lang verhaal kort: Nicholas Medforth Mills (32) is eigenlijk de troonpretendent van Roemenië. Voor de eer, natuurlijk, want het land is allang een republiek.

Alleen was er wat scharrig gedoe rond een buitenechtelijke dochter waar hij wel/niet de verantwoordelijkheid voor wilde nemen, afhankelijk of je het aan hem vraagt of aan Nicoleta Cirjan. Dat is de dame die zich fluks door hem liet bezwangeren toen hij nog een prins was en sindsdien wonderlijk genoeg een vaderschapstest weigert. Hmm.  

Wijlen koning Michael nam in 2015 zijn kleinzoon (hier in 2014, nog als Koninklijke Hoogheid) zijn titel en status als opvolger af, Michael dochter en Nicholas' tante prinses Margareta stond te trappelen om de vrijgekomen vacature te vervullen. Voor de achtergronden klik je even door.

 

 

Momenteel zijn Nicholas en zijn tante weer min of meer on speaking terms. Hij heeft weliswaar zijn titel nog niet terug, maar het royal moddergooien is gestaakt. En Nicholas, die eerst een oprotpremie had gekregen, was vrij om zich als burger in het land te vestigen – hij woont in Boekarest – en zich daar onbezoldigd in te zetten voor de Roemenen.

Deze verrassende mildheid van Margareta is niet helemaal onbaatzuchtig. De enige andere die de monarchie-in-ruste overeind kan houden, is haar zus Elena (67). Gevolgd door Elena's dochter Elisabeta (29), de zus van Nicholas die op geen enkele manier laat blijken ook maar enige interesse, dan wel flair, voor het ambt te hebben.

Zodat Margareta haar lastige, ambitieuze neef toch binnenboord wil houden. Nicholas is namelijk mateloos populair in het land. Hij is een leuke, vlotte vent in een verder vrij versteende koninklijke familie: aards, sportief, altijd te porren voor goede doelen, fietst het hele land door en zet zich in voor de bestrijding van het analfabetisme, wat daar nog veel voorkomt.

En hij heeft een aantrekkelijk Roemeense PR-vrouw Alina Maria Binder (30), die ook wel het een en ander weet van positieve publiciteit genereren. "Toen we elkaar in 2015 leerden kennen, wist ik niet wie hij was en wat hij was," zegt ze. "Hij was iemand die veel reisde en een brede belangstelling had. Dát is waar ik op viel."

Nicholas en Alina Maria zijn vorig jaar december al getrouwd voor de wet. Hij vroeg haar ten huwelijk in Cornwall, waar ze graag zijn. "Ik denk dat het mijn favoriete plek in de wereld is," zegt Nicholas. "Er zijn daar velden zover het oog reikt, het landschap en dan de stranden met fijn zand. Toen ik daar aankwam, stelde ik Alina voor: 'Wat denk je ervan om morgenochtend de zonsopgang te zien?'" 

"Omdat ze moe was, was ze niet erg enthousiast, maar voor het ochtendgloren wist ik haar toch zo gek te krijgen om naar het strand te gaan. Toen de zon boven de horizon kwam, ben ik op één knie gezakt en zei ze geen ja!" "Omdat ik in shock was!" zegt Alina. "Ik was aan het lachen en huilen tegelijk, ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik had het niet aan zien komen, terwijl ik dit soort dingen meestal wel vermoed. Maar ik heb uiteindelijk 'ja' gezegd, hoor."

Op 30 september doen ze dat nogmaals voor de kerk, in Sinaia, een Roemeense stad aan de voet van de Karpaten. Orthodoxe dienst, alles erop en eraan. "We hopen dat dit een geweldige kans zal zijn om over ons land en al zijn bronnen te praten: gastronomie, wijnen, zeer gevarieerde landschappen, ambachten," zegt Nicholas. "We zouden graag zien dat andere landen een iets minder grijs idee krijgen van Roemenië dan soms in de media naar voren komt."

De komst van wat minder prestigieuze royals lijkt gegarandeerd (links prinses Leka en prinses Elia van Albanië, daarnaast prins Albert van Monaco). Maar komt de familie? "Ik spreek vaak met mijn zus aan de telefoon en ik weet al dat ze bij ons zal zijn," zegt Nicholas. "Wat mijn moeder en mijn tantes betreft, zij zullen natuurlijk worden uitgenodigd en ik hoop met heel mijn hart dat ze aan onze zijde kunnen zijn, zodat we een verenigd gezin kunnen zijn."

© Point de Vue

We gokken op tante Margareta die vooraan majestueus koeltjes zal kijken om de bruidegom vooral niet het idee te geven dat hij als huwelijkscadeau zijn titel terugkrijgt. Maar zich ondertussen dit mediamomentje niet zal laten ontglippen, vooral omdat Nicholas en Alina Maria hun land in de etalage kan zetten op een manier waar ze zelf niet aan kan tippen. Royal Wedding in-alles-behalve-naam in 3, 2, 1…      

 

Foto's © Nicholas en Alina Maria de Roumanie

Laatste nieuws

Zie ook