Komt zoon prinses Mette-Marit terug naar Oslo?

Een eigen label met zijn sexy vriendin in Grünerløkka, dat ziet Marius Borg Høiby helemaal zitten.

Lees ook

Het niet-blauwe bloed kruipt waar het niet gaan kan: na de nodige omzwervingen droomt Marius Borg Høiby (21) er nu van om terug te keren naar Noorwegen.

Marius is de oudste zoon van kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen uit een eerdere relatie en groeide vanaf zijn vierde op in de koninklijke familie, met kroonprins Haakon als stiefvader. 

Ruim anderhalf jaar geleden nam Marius het besluit verder te willen leven als 'gewoon burger'. Dat gewone viel nog best mee: hij lanterfanterde in Californië, liet zijn studie voor wat het was en zag toch kans om (gesponsord door zijn moedertje) dure vliegtickets te kopen en eindeloos te chillen met spannende vrienden.

Tegenwoordig schrijft hij als style editor over onder andere dure auto's voor trendmagazine Tempus en woont hij in Londen samen met buitengewoon sexy Noors model Juliane Snekkestad. Het stel wil op termijn echter graag terug naar Noorwegen.

"Niet alleen vanwege onze families," zegt Marius in hun eerste gezamenlijke interview in Vogue. "Maar vooral omdat we zo van Oslo houden. Mensen denken dat het de koudste stad ter wereld is, maar dat is echt niet zo. In de zomer is het er prachtig en kun je er zwemmen en veel plezier beleven."

Hij heeft een voorkeur voor de vintage winkels in Grünerløkka en is van mening dat meer mensen kleding gebruiken als een manier om zichzelf uit te drukken. "Mensen in Noorwegen experimenteren," zegt hij. "Er is hier veel creativiteit en dat groeit nog altijd."

Zijn vriendin is wat moderner georiënteerd. "In de toekomst zouden we er graag samen kleren willen ontwerpen," aldus Juliane. "Dat is onze droom, ons eigen label oprichten." Haar grootste vrees is zich teveel te kleden als 'mooi meisje'. "Daarom combineer ik een leuke rok met iets ruigers, zoals een bandana à la Axl Rose.

Juliane heeft een module mode op de Noorse variant van het mbo gedaan, Marius heeft inmiddels wat ervaring in het pimpen van biker jackets tot persoonlijke kunstwerken: wat hij eerst op canvas schilderde, zet hij nu op oud leer. "Ik weet niet hoeveel jasjes we thuis in de kast hebben hangen, maar het zijn er veel," zegt Borg Høiby over zijn verzameling vintage jasjes. "Ze hebben zoveel geschiedenis, elk jasje heeft zoveel meegemaakt."

Lees ook: 

 

Foto's © PA Images, BSR Agency

 

Laatste nieuws

Zie ook