Noorse royals vieren vrolijk familiefeest

Mooi om te zien: 81 jaar oud, 59 jaar samen en nog altijd gek op elkaar.

Zo groots als hun gezamenlijke 80ste verjaardagsfeest, waarvoor vorig jaar alle Europese royals uitrukten, was het niet, maar en petit comité is de gouden bruiloft van koning Harald en koningin Sonja toch uitbundig gevierd.

Op foto's die het hof heeft vrijgegeven is duidelijk te zien hoe ontspannen de sfeer was. Het stel woonde een dankdienst bij met 800 mensen, waaronder 200 gewone burgers die zich hiervoor konden aanmelden (er kwamen veel meer aanvragen dan er plekken waren, Harald en Sonja onderschatten onder populariteit nog wel eens).

Bij een gouden bruiloft hoort een gouden cadeautje. En Harald, die zijn vrouw graag op sieraden trakteert, kwam ook nu gul over de brug met een broche in de vorm van een gouden roos met diamanten. Sonja droeg 'm meteen, samen met een kleine blauwe vlinderstrik met een zelfontworpen blauw met gouden medaillon…

…dat ze aan alle vrouwen in de familie had gegeven als aandenken. Van links naar rechts: Ingrid Alexandra, Mette-Marit, Sverre, Haakon, Sonja, Harald, Leah, Emma, Märtha Louise en Maud.

De koning, de kroonprins en prins Sverre kregen manchetknopen met hetzelfde motief, volgens Kjell Arne Totland, de royaltykenner van het Noorse TV2. Prinses Ingrid Alexandra (links) draagt Maje, een merk dat kroonprinses Elisabeth van België leuk in de royal pubermarkt heeft gezet.  

's Avonds gaf het stel een diner voor vrienden en familie in het paleis waar de lol vanaf spatte. Mette-Marit droeg een nieuwe By Ti Mo maxi-jurk, prinses Astrid kwam als roze pylon – gotta love her! 

 

Foto's © Kongehuset

Laatste nieuws