Prinses Sofia kreeg stortvloed aan hatelijke berichten

Prinses Sofia heeft een interview gegeven aan de Zweede tv-zender TV4.

Lees ook

Prinses Sofia heeft een interview gegeven aan de Zweede tv-zender TV4, waarin ze zegt dat ze het vroeger moeilijk had met alle opmerkingen die ze kreeg over haar relatie met prins Carl Philip.

LEES OOK: Zweedse royals zweten zich door vakantie

Het interview ging voornamelijk over online pesten en daarom deelde de prinses haar eigen ervaringen. "Ik werd overvallen door een stortvloed aan hatelijke berichten die mensen over me hadden als persoon en over mijn relatie. Dat raakte me echt, omdat ik niet begreep waarom mensen de behoefte hadden om kenbaar te maken wat ze van me vonden. Het was heel erg moeilijk."

De 33-jarige prinses vond het dan ook belangrijk om een stichting op te kunnen zetten die zich op het bestrijden van online pesten. "Ik was volwassen toen me dit overkwam, dus ik kan me slechts inbeelden hoe dat moet zijn als je nog op school zit en wat voor invloed dat heeft op een kind. Zij hebben nog niet dezelfde kijk op het leven en begrijpen nog niet dat ze erboven moeten staan, omdat het niet echt over hen gaat. Wat voor mij werkte was om helemaal niks meer over mezelf terug te lezen. Dus in mijn wereld bestond het niet.” Beluister hier het hele interview met de prinses.

BRON: TV4, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook