7 dingen die je hebt gemist tijdens de Royal Wedding

Alom speculatie over de Kensington Palace Ninja die Meghan razendsnel haar boeket gaf in de kerk!

Lees ook

Met nog slechts 57 dagen te gaan voor de vólgende royal wedding in St. George's Chapel kijken we nog even terug op zeven momenten op de grote dag van de Sussex'jes, die je mogelijk hebt gemist.

De tiara

Menselijke eksters waren zo verrukt over de comeback van een vrij onbekende tiara dat helemaal over het hoofd werd gezien dat de diamanten bandeau van Queen Mary eigenlijk een soort 'mood tiara' is.

Het middelste deel kan worden veranderd met verschillende broches, aan te passen aan de stemming en de outfit. De broche die Meghan als blikvanger koos, hoort bij de originele set, uit 1893.

Het boeket

Na binnenkomst in St. George's Chapel was het volgens velen Kate die als een soort Ninja Hertogin Meghan haar bruidsboeket overhandigde. In werkelijkheid zat die al in de kerk en is het Samantha Cohen, een voormalig assistent te Kensington Palace, die het boeket gaf. 

De preek

De vlammende preek van Michael Curry waar een deel van de Windsors zo glazig van ging kijken, stond niet op papier, maar op zijn tablet. Het was voor zover bekend voor het eerst dat dit gebeurde in de 14de eeuwse kapel.

Kate's side-eye

Tijdens de opzwepende preek waren er slechts twee leden van de koninklijke familie die geen spier vertrokken en dat waren de Queen en toekomstige koningin Kate, die we in dit geval maar even officieel Catherine zullen noemen. Die laatste gaf aanstaande tussenkoningin / hertogin-gemalin Camilla een vrij vernietigende side-eye toen Cam de slappe lach dreigde te krijgen.  

De Queen

Volgens kleurpsychologen staat groen voor groei en wedergeboorte en was de kleurkeuze van de Queen voor haar outfit haar manier om haar zegen aan de match te geven. Misschien een béétje vergezochte theorie: koningin Elizabeth is ook wel zo praktisch om bij Stewart Parvin gewoon 'groen voor de lente' te bestellen.

Harry's feelz

Als iets prins Harry emotioneel aanvliegt, verraadt hij dat door op zijn onderlip te bijten. Het is een familietrekje, zowel zijn ouders als zijn broer William doen het. Stiff upperlip? No prob. Het is de onderlip die het moet ontgelden.  

Maar hij hield het nog wel droog, gelukkig.

Het kenteken

Het kenteken van de zilverblauwe Jaguar uit 1968 waarmee de Sussex'jes naar hun feest in Frogmore House reden was speciaal voor die dag gemaakt en samengesteld uit de datum van hun trouwdag. Cute!

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook