Spaanse Royals: de spanning is te snijden op Mallorca

Nieuwe locatie, leuke prinsessen, maar de stemming wil er niet echt inkomen.

Lees ook

Koning Felipe, koningin Letizia en hun dochters kroonprinses Leonor en prinses Sofia van Spanje zijn inmiddels voor hun zomervakantie gearriveerd op Mallorca.

De meisjes hebben hun zomerkamp in Amerika achter de rug en mogen nu nog een paar weken vakantie vieren op het eiland. Dat doen ze niet in de zomerresidentie Paleis Marivent, maar in villa Son Vent, een eindje verder op het terrein.

Marivent is nog altijd het zomerverblijf van oud-koning Juan Carlos van wie Felipe duidelijk een beetje afstand wil nemen, gezien recentelijke onthullingen over zijn betrokkenheid bij schimmige financiële zaakjes.

Om zich helemaal te distantiëren van paleisperikelen werd zelfs de zomerfotosessie niet bij paleis Marivent gehouden, maar bij La Almudaina, het officiële werkpaleis in Palma.

Echt ideaal was de locatie niet qua lichtval en schaduw, wat de onbevangenheid van de foto's nu niet echt ten goede kwam. 

Letizia droeg een jurk van Hugo Boss, een tasje van Carolina Herrera, schoenen van Mint & Rose en sieraden van Chanel. En prinses Leonor een romantisch geschulpte Zara à 23 euro.

De bedoeling was het begin van de vakantie te laten samenvallen met de start van de Copa del Rey de Vela, een belangrijke zeilwedstrijd waar de Spaanse royals altijd aan meedoen. Juan Carlos heeft zich 'vanwege gezondheidsproblemen' teruggetrokken, vermoedelijk om niet extra de aandacht op zichzelf te vestigen. Koning Felipe meldde zich wel in de haven voor een oefenrondje. 

Koningin Sofia is al wel op Mallorca, samen met haar zus, de Griekse prinses Irene. Ze viert er traditioneel vakantie met haar kleinkinderen, al zijn dat er in dit geval niet veel. Een keer uit eten met Lenor en Sofia zit er vast wel in en Sofia's oudste dochter prinses Elena is er met haar kinderen Victoria ↑ en Froilan. Prinses Cristina is echter met haar vier kinderen naar Amerika gereisd voor de vakantie, ver weg van de familie en echtgenoot Iñaki Urdangarin, die in de gevangenis van Brieva een straf wegens fraude uitzit.

Een en ander maakt de kans op foto's van het voormalige en huidige koningspaar nihil. Waar vermoedelijk niemand echt rouwig om is, gezien het duw- en trekwerk wat de Spanials met Pasen lieten zien.

Tot 10 augustus zijn er nog wat officiële zaken, zoals de zeilwedstrijd en een diner voor de plaatselijke autoriteiten in Paleis La Almudaina. Daarna begint de échte vakantie van Felipe, Letizia en hun dochters, op een geheime locatie.   

 

Door Ella Vermeulen, Foto's © Getty Images / PPE Agency, Label ID's SM Reina Letizia.

Laatste nieuws

Zie ook