Zara over 2e miskraam: Te verdrietig om te vertellen’

De dochter van prinses Anne is hartverscheurend eerlijk over haar tweede miskraam.

Lees ook

Zara Tindall, dochter van prinses Anne en kleindochter van de Queen heeft onthuld dat ze voor de geboorte van haar dochtertje Lena in juni een tweede miskraam had.

Zara (37) is getrouwd met ex-rugby'er Mike Tindall met wie ze dochter Mia (4) heeft. Eind 2016 eindigde ook al een zwangerschap in een late miskraam, ze hadden toen al bekend gemaakt dat ze een tweede kindje verwachtten. In 2017 ging het dus nog een keer mis, van die zwangerschap was nog niets bekend. Toen was er sprake van een 'vroege miskraam'.

"Je gaat door een fase waarin je er niet over praat omdat het te verdrietig is," zegt Zara in de Sunday Times over haar beslissing de tweede miskraam niet openbaar te maken. Ze zegt ook dat de bekendmaking van haar eerste miskraam haar erg zwaar viel, maar dat het ook troost bood dat zoveel mensen haar schreven dat ze hetzelfde hadden meegemaakt. En dat ze er nu wel over praat, om het stigma te verwijderen.

"In ons geval kwam het door iets wat heel zeldzaam is, het was de natuur die zei: 'Er is iets mis met dit kind'," zegt ze.  "Ik moest toen wel echt bevallen, omdat de zwangerschap al wat verder was. Iedereen in de familie was erg bezorgd, maar iedereen was er ook voor me toen ik ze nodig had." Mike zei eerder al dat Mia hen gered had: "Hoe down we ook waren, ze kwam op ons afrennen en vrolijkte ons op."

In oktober 2017 raakte Zara opnieuw in verwachting, ditmaal is alles goed gegaan, met baby Lena als resultaat. Van hun tweede dochter is nog geen kiekje vrijgegeven, misschien wachten de Tindalls op een lucratief aanbod, zoals ze bij de komst van Mia deden. 

 

Foto's © Musto, ANP

Laatste nieuws

Zie ook