Jarig! Öland rukt uit voor kroonprinses Victoria

De Zweedse kroonprinses viert haar verjaardag op haar lievelingseiland.

De Zweedse royals vieren een deel van de zomervakantie in eigen land, in zomerresidentie Solliden op Öland, waar kroonprinses Victoria traditioneel haar verjaardag viert.

De prinses wordt vandaag 41 jaar en vierde dat niet alleen met het eigen gezin en de familie, maar ook met de bewoners van Öland. Haar vader koning Carl Gustaf ging voor in het aanheffen van 'Lang zal ze leven' ('Ja, må hon leva', met dank aan RoyalBlog).

Het was zoals altijd best een knus feestje.

Prinses Estelle dartelde…

… prins Oscar keek traditioneel nors…

…er was een bescheiden meet & greet en er waren bloemen en cadeaus…

…Serge Marunych uit Oekraïne maakte bijvoorbeeld dit schilderij voor de prinses.

En het is altijd fijn als je kleinzoon echt totaal geen belangstelling voor je inspanningen heeft.

Oscar kikkerde overigens aardig op toen hij geen handen, maar een bal mocht vasthouden…

…en liet onmiddellijk zien waar zijn werkelijke belangstelling ligt.  

Estelle en Oscar blijken bovendien een nieuwe nanny te hebben: Australische Philippa.

Victoria heeft altijd best lol in haar eigen Victoria Dag die relaxed verloopt en waarbij protocol en klok altijd lekker worden losgelaten.

Victoria, prins Daniel en hun kinderen zijn al een week op Öland waar ze op het terrein van Solliden hun eigen vakantiehuis Villa Skönvik hebben. Daniel wordt regelmatig op de golfbaan van Ekerum gespot – hij is er meestal heel vroeg – en vertelde aan SvenskDam dat ze 's morgens voor Victoria zouden zingen en dat er beslist taart zou zijn.

Eerder zei Victoria al dat ze haar mooiste jeugdherinneringen had overgehouden aan de zomervakanties op Öland en dat ze haar kinderen hetzelfde gunde. Er wordt veel gespeeld en gevaren, Estelle rijdt er op haar pony, er is een kloek zwembad en de familie geniet van bij elkaar zijn.

Victoria Dag is afgesloten met een avondconcert in Bornholm…

…waar de Zwoyals per koets naartoe reden.

Victoria en haar moeder koningin Silvia hadden zich weer plichtsgetrouw in de klederdracht van het eiland gehesen. Silvia begon daar in de jaren zeventig mee als eerbetoon aan het eiland en Victoria volgt haar stralend in dit voorbeeld, maar Estelle bedankte dit jaar voor de eer.

Mademoiselle had een gezellig momentje met haar vader…

…een kribbig momentje met de fotograaf van dienst…

…en een correctiemomentje met haar moeder. 

Prinses Sofia droeg een zomers bloemetje van & Other Stories…

… en prinses Madeleine de Valentino die ze ook aanhad bij de minicruise ter gelegenheid van haar vijfjarig huwelijk met Chris O'Neill, in het weekend na de doop van hun jongste dochter Adrienne.

Op het programma stond een muzikaal festijn dat de uitreiking van de Victoriabeurs aan een succesvolle Zweedse sporter omlijstte. De Zweedse televisie zond later op de avond een samenvatting van de voorstelling uit.

 

Foto's © Michael Campanella / Getty Images

Laatste nieuws