Wow: dit is de bijzondere hobby van koningin Máxima

Er gaat niets boven een goede muziek.

Lees ook

Dat onze koninklijke familie dol is op muziek, is geen geheim. Maar dat de leden zelf ook een goede slag op een muziekinstrument kunnen slaan, vinden we wel heel leuk om te horen. 

LEES OOK: Onthuld: van deze artiesten zijn Willem-Alexander en Máxima fan

Zagen we vorige week de koningin losgaan tijdens het concert van Beyoncé, gisteren stond ze te swingen tijdens een concert op een school in Gelderland voor het project "Méér muziek in de klas". Máxima is erevoorzitter van het project en streeft ernaar om – zoals het project al luidt – meer muzikale lessen op openbare scholen te laten klinken. Het plan is om in 2020 structureel muzieklessen te hebben op de Nederlandse scholen. You go girl! 

Het is een persoonlijke droom voor Máxima, die veel muzieklessen heeft gehad tijdens haar schooljaren. Gisteren vertelde Marc van der Linden in RTL Boulevard dat de koningin dan ook geschokt was toen ze voor het eerst in Nederland kwam – het viel haar op hoe weinig muziek er op de scholen werd gegeven. 

 © ANP

↓ Dit was voor hetzelfde project, maar dan op de PABO in Leiden. 

 © ANP

 © ANP

Blauw bloed

Niet alleen Máxima vindt muziek leuk (en belangrijk), ook de andere Oranjes kunnen er geen genoeg van krijgen. Zoals Van der Linden het zei: "Muziek ziet bij de koninklijke familie in het blauwe bloed." Prinses Christina zei ooit dat zij als klein kind in de box werd geplaatst en dat er dan altijd een radio in de buurt was en haar zo rustig hield. Ook zong zij naar eigen zeggen altijd door de gangen van Soestdijk

Willem-Alexander kan een goed potje blokfluit spelen, Amalia viool en samen met haar zusje Alexia zingen ze – volgens prinses Christina – de sterren van de hemel. Máxima én de A3tjes spelen allemaal gitaar. 

 © ANP

Laatste nieuws

Zie ook