Zó heet het dochtertje van Zara Tindall

Zoet! Het is een ode aan haar overgrootoma.

Lees ook

We moesten er even op wachten maar dáár is-ie eindelijk: de naam van het pasgeboren dochtertje van Zara Tindall en haar man Mike. Zara is de dochter van prinses Anne en die is weer de enige dochter van de Queen. 

De volledige naam van de baby is Lena Elizabeth Tindall. (Volgens Daily Mail werd er gewacht totdat de Queen geïnformeerd werd over de naam, voordat 'ie bekend werd gemaakt aan het publiek. Volgens de woordvoerder van het stel spreek je de eerste naam uit als 'Lay-na'.

En ja, die tweede naam is een ode naar haar overgrootmoeder, de oma van Zara, koningin Elizabeth. Lena is het vierde kleinkind van prinses Anne en het zevende achterkleinkind van de Queen en prins Philip. Het meisje is 19de in lijn van de troonopvolging, maar krijgt geen royal titel, ze zal Miss Tindall genoemd worden. 

Tweede dochter

Lena is de tweede dochter voor Zara en Mike. Hun oudste dochter, Mia Grace, is geboren in januari 2014. Tussendoor heeft Zara een late miskraam gehad, waar Mike en zij veel verdriet om hadden. Het is geen naam die veel voorkomt in de aristocratie: Burke's Peerage vermeldt 'm maar één keer: lord Charles Conyngham trouwde ene Lena Morgan in 1899. Elizabeth daarentegen, is een echte familienaam: 

  • Elizabeth Angela Marguerite (de Queen Mum)
  • Elizabeth Alexandra Mary (de Queen)
  • Anne Elizabeth Alice Louise (prinses Anne)
  • Zara Anne Elizabeth (de pasbevallen moeder)
  • Lena Elizabeth (het kersverse kleine Tindall-Windsor'tje)

 

Geboorte 

Het blije babynieuws afgelopen 18 juni werd bekend gemaakt door Buckingham Palace, dat meestal de woordvoering voor prinses Anne doet. Het kindje zal in koninklijke kringen opgroeien, net als haar nichtjes Savannah en Isla en haar grote zus Mia.

LEES OOK: Mike Tindall: nieuwe neus voor royal schoonzoon

BRON: BBC, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook