Kensington Palace rel: buren woedend om verbouwing

Het heeft alles in zich om voor een uitzending van de Royal Rijdende Rechter.

Lees ook

Waar láát je al die beeldige kleren van hertogin Meghan en hertogin Kate? Kensington Palace maakt de buren woedend met een geplande ondergrondse uitbreiding.

De bedoeling is aan de achterkant van de Orangerie een nieuw bakstenen gebouw neer te zetten, waaronder de grond twee verdiepingen diep uit wordt gegraven om er 1500 m2 voor extra kantoren en bergruimte te creëren.

© Daily Express

Elders in Londen zijn 'ijsbergverbouwingen' ook erg populair bij mensen met erg veel geld. In een dicht gebouwd gebied is een verdieping erop zetten vaak niet verantwoord, zodat er alleen van onderen kan worden uitgebreid. Zo'n ijsberguitbreiding is vaak reden voor helse burenruzies en rechtszaken, vanwege de overlast die ze veroorzaken én de schade die soms aan andere huizen ontstaan.

In de wijk waar de Cambridge'jes en Sussex'jes resideren is dat niet anders: buren zien het totaal niet zitten om twee jaar lang overlast te hebben – reken op twintig trucks per dag – van de verbouwing van 27,2 miljoen euro.

De bouwplaats ligt 182 meter van Kensington Palace Gardens, de duurste straat om te wonen in heel Engeland. Kensington and Chelsea Council, zeg maar de plaatselijke gemeenteraad, acht het echter 'van economisch belang voor de natie' om de ondergrondse uitbreiding te laten uitvoeren. Ook als het aankomt op vergunningen krijgen is het fijn om een royal te zijn.

Prins William en hertogin Kate kondigden de uitbreiding vorig jaar maart al aan. De werkzaamheden starten in september. Het lijkt een kwestie van wachten op de Engelse versie van de Rijdende Rechter.  

 

Foto's © Getty Images, bron Express

Laatste nieuws

Zie ook