Luxemburgse royals in teleurstellende tiara’s

Voor het belangrijkste gala van het jaar kozen de Luxemburgse dames de saaiste stukken die ze in de schatkamer konden vinden...

Lees ook

Zoveel tiaramomentjes hebben de Luxemburgse royals nu ook weer niet in hun agenda staan, dus om dan uitgerekend voor het Nationale Gala voor de meest scharrige exemplaren in de collectie te gaan?

Maria Teresa

Groothertogin Maria Teresa maakte er nog iets van met de Belgische Scroll Tiara, een platina sprookje met 46.42 karaat verdeeld over 854 aan diamanten, allemaal uit Congo dat destijds een Belgische kolonie was. Prinses Joséphine-Charlotte van België kreeg hem voor haar huwelijk met Jean, toenmalig kroonprins van Luxemburg, van de Société Générale, een Belgische bank. Het moet een comfortabel ding zijn want het is zo'n beetje de enige die de groothertogin momenteel nog draagt, volgens groothertogdomkenner Luxarazzi.

Claire & Stephanie 

Prinses Claire (links, getrouwd met prins Felix) had de Adelaide Tiara uit circa 1865 op, een vrij strak model met blaadjes en bessen van diamanten en een grote saffier waarbij je onwillekeurig 'My Heart Will Go On' hoort.

Niet onaardig, maar er zijn goede redenen dat het ding zelden wordt gelucht (het is een tikje ouderwetsch…). 

Kroonprinses Stéphanie (rechts, getrouwd met kroonprins Guillaume) koos voor de tiara en oorbellen van de Turquoise Parure, die een hoog budgetgehalte heeft. Het collier hoort er officieel niet bij, maar was er vermoedelijk bijgesleept om toch enige indruk te maken. Zucht.  

Alexandra 

Prinses Alexandra van Luxemburg, de enige dochter van groothertogin Maria Teresa en groothertog Henri, heeft op enkele stukken na de vrije keuze in de schatkamer. Zij koos voor de Aquamarine Tiara van haar oma Joséphine-Charlotte die qua impact niet ver uitstijgt boven een diadeem van de drogist. Kortom, een droevige selectie voor een van de meest glamoureuze avonden in Luxemburg. Must do better.

 

Foto's © PPE Agency, bron: Luxarazzi 

Laatste nieuws

Zie ook