Zó geven de Windsors tegengas aan Meghan Mania

Zo'n nieuwkomer als Meghan is leuk en aardig, maar de andere Windsors willen even laten weten dat zij er ook nog zijn #tegenoffensiefje.

Lees ook

Voor het oog van de wereld is het allemaal koek en ei, maar intussen denken de Windsors natuurlijk ook wel even aan hun eigen agenda, nu ze een mateloos populaire nieuwkomer in hun midden hebben.

Let's spare a thought voor de kersverse hertogin van Sussex. Na een droomverkering en een sprookjeshuwelijk begint nu het echte leven binnen 'The Firm', zoals de Windsors hun koninklijke familie graag noemen. Ze moet op haar woorden letten en ze moet op haar tellen passen. En er rekening mee houden dat onder alle beminnelijke noblesse oblige ook een stel gezonde ego's zit.  

Natuurlijk staat samenwerken, solidair zijn en één front voor de buitenwereld vormen voorop, Meghan kan op alle steun rekenen. Maar elke Windsor weet ook hoe belangrijk het is om gezien en gehoord te worden, om zijn of haar status binnen de monarchie te handhaven. Dat blijkt wel uit de koninklijke agenda van deze week

Camilla

Hertogin Camilla prevelde op haar eerste werkbezoek aan een tv-redactie (!)  gewenste opmerkingen over hoe 'uplifting' het huwelijk van prins Harry en Meghan was geweest. Maar liet zich ook briljant quasi beduusd ontvallen tegenover alle journalisten "dat niemand wist wat er nu weer eens zou gebeuren", refererend aan het gekrakeel rond de familie Markle in de dagen voorafgaand aan de bruiloft. Met andere woorden: zulks zou niet voorkomen bij 'ons soort mensen'.

Charles

Prins Charles arriveerde zeer kleurrijk uitgedost als Grand Master van de Order of the Bath bij Westminister Abbey. Onderliggende boodschap: als het gaat om archaïsche middeleeuwse tradities, ceremoniële capes, knappe uniformen en obscure ordes, dan doet niemand dat beter dan de aanstaande koning. En ja, die mantel is inderdaad karmozijnrood. Het is namelijk wel de bedoeling dat je naar hem kíjkt.    

Sophie

De gravin van Wessex kent haar plaats en zal zich niet snel opdringen. Maar wist deze week wel haar excellente relatie met haar schoonmoeder, de Queen, te benadrukken door samen met haar naar de Chelsea Flower Show te gaan. In een buitengewoon frisse en fruitige outfit. En ook leuk in de camera kijken en zo. Just sayin'.

Edward

Edward, hertog van Kent, normaal gesproken nergens te bekennen, was gastheer op liefst twee garden party's als vertegenwoordiger van zijn nicht, de Queen.

Beatrice

Prinses Beatrice van York, die zogenaamd in Amerika woont, was niet weg te branden uit Londen en liet zich opzichtig fotograferen in rood fluweel. Bij een Dior party. In Annabel's, de chicste en hipste aristoclub van Londen. Met een buitengewoon kleurrijke begeleider. En zo doe je dat, als je wat minder hiërarchische verantwoordelijkheid hebt dan de hertogin van Sussex.

Beatrice maakte daarnaast haar opwachting bij Buckingham Palace, voor een Garden Party waar ze haar opa prins Philip vertegenwoordigde om de winnaars van de Gold Award van de hertog van Edinburgh in het zonnetje te zetten. 

En haar zusje prinses Eugenie van York deed dat óók: zo snel laten de Yorkies zich niet opzij vegen.

Fergie

Beatrice en Eugenie's moeder Sarah, hertogin van York had het druk met het pitchen van een van haar vele schnabbels

William

Prins William en prins Harry zijn altijd complementair geweest in hun persoonlijkheden, tussen hen is weinig wedijver. Maar het was niet helemaal toevallig dat de kersverse hertog van Sussex deze week een braaf speechje hield op een tuinfeest van de Queen voor charities van Charles en de zeer ervaren hertog van Cambridge bij de aanzienlijk zwaarwegender herdenking van de bomaanslag in Manchester was…

…en er meteen ook nog een bevlogen videoboodschap uitgooide voor de Ambulance Awards.

Kate

Ook de hertogin van Cambridge liet buitengewoon strategisch iets van zich horen. Officieel is ze nog met zwangerschapsverlof na de komst van prins Louis. Maar opmerkelijk genoeg zag ze kans deze week alom in het nieuws te zijn, met haar steun voor het kinderhospice waar ze beschermvrouw van is, zonder ook maar één seconde live in beeld te komen dan wel Kensington Palace te verlaten. Well played, Kate. Well played,

 

Foto's © Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook