Chelsea Flower Show: bloemetjes, bijtjes, Queen!

Als koningin en tuinliefhebber hoef je niet tussen het plebs te lopen, maar heb je 's werelds beroemde bloemenexpo helemaal voor jezelf.

Lees ook

Het was het eerste openbare moment na de Royal Wedding en de ene Windsor liep er toch wat frisser en fruitiger bij dan de ander.

De beroemde Chelsea Flower Show, met het mooiste van het nieuwste op het gebied van bloemen, planten en modeltuin, is vanaf vandaag open voor het publiek. Traditioneel mag de Queen de tentoonstelling op de avond ervoor in alle rust bekijken. En dat deed ze ook.

Koningin Elizabeth had het zaterdagavond duidelijk niet laat gemaakt, want ze zat op zondag alweer vroeg in de kerk en had gisteren een voor Hare Majesteit normale werkdag. Met als afsluiting dus de bloemen- en plantententoonstelling. Waarvoor ze zich beeldig op de loper had gestyled.

Zoals gewoonlijk moest koningin Elizabeth er even inkomen (ook na 92 jaar in de spotlights is ze nog altijd een beetje verlegen)…

… maar eenmaal bij een Zuid-Afrikaanse tuin kwam ze lekker los. Het scheelde wellicht dat ze er haar bril bij had opgezet.

En ze was uitermate braaf, er verdwenen geen stekjes in de beroemdste zwarte handtas ter wereld. 

De bril van prinses Anne ging zelfs helemaal niet af, wat ons doet vermoeden dat hier sprake was van een aanhoudende kater #famousgrouse.

Prins Andrew was van de partij, al wist niemand waarom, want als zijn tuinminnende broer Charles dit onderwerp aansnijdt, weet Andrew niet hoe snel hij van onderwerp moet veranderen. Anderzijds: wie zich aan de periferie van de monarchie bevindt, pikt wijselijk elk fotomomentje mee.

Zulks gold ook voor prins en prinses Michael van Kent. De prinses had voor de tweede keer in drie dagen een gepaste broche opgespeld waar niemand aanstoot aan kon nemen en leek daar zelf ook heel gelukkig mee.

Prinses Beatrice van York had voor de gelegenheid een schattige bloemetjesjurk gevonden, maar is nog niet zo bedreven in het nonchalant een jasje over de schouders dragen als haar kersverse aangetrouwde nicht, de hertogin van Sussex.

Absolute winnaar onder de Windsors was gravin Sophie, één en al naturelle uitstraling, leuke zomerjurk en kalmte. Ze is niet de opvallendste van de familie, meer een stille kracht. En het zegt iets over haar en de band met haar schoonmoeder dat de koningin steeds contact met Soof zocht, om de aanwezige displays mee te bespreken.  

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook