Throwback Thursday: de Royal Wedding van Peter en Autumn

Jawoord in St. George's, feest in Frogmore House - waar kennen we dat van?

Lees ook

In de week van de Royal Wedding van prins Harry en Meghan Markle is een ander Windsor-stel dat in St. George's Chapel huwde precies 10 jaar getrouwd: Peter Phillips en Autumn Kelly.

Peter is de oudste zoon van prinses Anne en haar eerste echtgenoot Mark Phillips. Hij heeft geen titel, omdat Anne en Mark hun kinderen een zo normaal mogelijk leven wilden geven.

Als oudste kleinzoon van de Queen en prins Philip hoort hij echter al zijn hele leven bij de koninklijke familie, zodat hij ook in stijl trouwde, op Windsor Castle, op 17 mei 2008.  

Harry en Meghan lijken goed naar deze semi-royal wedding te hebben gekregen, want niet alleen trouwen ze net als Peter en Autumn in St. George's Hall, ze houden net als dit stel hun feest in Frogmore House. Daar is deze huwelijksfoto gemaakt.

Canadese Autumn leerde Peter in 2003 kennen bij de Grand Prix in Montreal. Hij werkte destijds voor Williams F1 en ze had geen idee wie hij was, tot ze zes weken later op de tv zag dat hij de kleinzoon van de Queen was.

Al vrij snel verhuisde ze voor de liefde naar Engeland, waar ze vier jaar samenwoonde met Peter in Kensington en in een cottage op Gatcombe Park, het landgoed van prinses Anne. Autumn werkte destijds als PA voor tv-journalist Michael Parkinson.  

Het stel verloofde zich in 2007, Autumn liet zich voor het huwelijk net als Meghan opnieuw dopen vanwege haar switch van de katholieke naar de Anglicaanse kerk. Voor haar huwelijk droeg ze een ontwerp van Sassi Holford en een tiara van prinses Anne…

…en onder haar bruidsmeisjes bevond zich haar schoonzusje Zara, de zus van Peter, met wie ze hecht bevriend is. Naast haar Harry, die op dat moment ook niet kon bevroeden dat hij tien jaar later op de trappen zou staan als bruidegom.

Puristen vonden het een schande dat het stel zich à 500.000 pond had laten interviewen en fotograferen voor Hello magazine. Prinses Anne vond het vooral een praktische manier om de kosten te drukken.

Peter en Autumn woonden en werkten een tijdje in Hong Kong, voor ze terugkeerden naar Engeland. Peter werkt daar op de afdeling sportsponsoring van de Royal Bank of Scotland, Autumn werkt freelance als consultant. De Phillips'jes hebben twee dochters: Savannah (7, midden) en Isla (6, rechts). Links Mia, de dochter van Zara en Mike Tindall. 

 

Foto's © ANP, Getty Images  

Laatste nieuws

Zie ook