Burberry gaat nu mogelijk ook voor anti-fur policy

En niemand minder dan Meghan Markle zou hiervan de reden zijn.

Lees ook

Na designermerken Gucci en Versace, gaat nu ook Burberry voor een anti-fur policy. Althans, zo luiden de geruchten. Dat het modehuis nu haar concurrenten achterna gaat, is op zich nog niet eens heel erg vreemd. Toch wordt er gefluisterd dat niet de invloed van de concurrentie, maar juist die van Meghan Markle voor deze beslissing heeft gezorgd.

Meghan heeft sinds haar positie als nieuw lid van de koninklijke familie een enorme invloed gekregen op de modebranche. Niet alleen vliegt kleding in no time de winkels uit zodra de voormalige actrice erin gespot wordt, ook zouden modehuizen als Burberry nu zwichten voor de standpunten van de aanstaande bruid. Meghan is namelijk een felle tegenstander van het dragen van bont, en kiest vaak voor veganistisch leer in plaats van echt leer. Mede daardoor zou het designermerk, zo laat Claire Bassexecutive director van Humane Society weten, ervoor hebben gekozen om voortaan alleen nog maar bontvrije collecties te ontwerpen.

Bontliefhebbers

Maar, helemaal zeker is het niet. De royalty's uit het Verenigd Koninkrijk zijn naar verluidt namelijk echte liefhebbers van bont, en dus zeker niet vies van een bontkraag, mantel of ander item om zich tijdens gelegenheden in te hullen. Meghan zou hier absoluut niet aan mee willen doen, en aangezien zij nu toch dé royalty is waar iedereen het over heeft, zou het heel goed kunnen dat Burberry haar standpunt meeneemt in de uiteindelijke beslissing. De tijd zal het leren…

LEES OOK: Dít is de jurk waar Meghan Markle in zal stralen op de bruiloft

BRON: ELLE BEELD: GETTY

Laatste nieuws

Zie ook