Prinses Madeleine: ‘Mijn trouwjurk was veel te groot!’

Voor prinses Madeleine van Zweden zich als bruid aan de wereld toonde, was er niets dan chaos, paniek en een koelbloedige Valentino.

Wat te doen als de koninklijke klokken al beieren en je bruidsjurk slobbert? Prinses Madeleine van Zweden liet zich erin vastnaaien door Valentino zelve.

Madeleine (35) trouwde in 2013 met Chris 'O Neill in een überromantische bruidsjapon met een hoog beddensprei-gehalte van Valentino. "Ik hoorde hoe de klokken begonnen te luiden en ik had de jurk al aan en die was eenvoudigweg veel te groot!" zegt ze in de documentaire 'Royal Wedding Gowns'. Instant paniek en chaos, want een slechter tijdstip was bijna niet denkbaar.

© Getty Images

"De meeste bruiden zullen de toestand waarin je in de laatste dagen voor je bruiloft verkeert wel kennen," zegt de prinses. "Je bent zo nerveus dat je afvalt zonder dat mensen weten waarom. Het was een hele toestand, Valentino en zijn assistenten renden als kleine muizen (uit Assepoes) om me heen om de jurk weer op maat te naaien. Papa stond bij de deur geduldig te wachten. Op het allerlaatste moment was alles in orde. Maar hectisch was het wel, om de klokken al te horen terwijl je nog in je jurk wordt genaaid."

 

Openingsfoto's © Getty Images   

Laatste nieuws