Queen gaat per heli op bezoek bij prins Louis

Dus, je wilt op kraambezoek bij je zesde achterkleinkind en hebt geen zin in de file te staan? Dan neem je gewoon de royal helikopter.

Lees ook

Koningin Elizabeth beschikt over vele Bentley's en Rolls-Royces, maar soms volstaat echt alleen de royal helikopter. Bordeaux-kleurig, darling. Want we zijn niet van de straat.

Het schema van de Queen is een jaar van te voren al ingepland, er zijn weinig redenen waarvoor die ijzeren agenda open wordt gebroken. Maar voor een kraambezoek aan haar 6de achterkleinkind trok Hare Majesteit toch even alles uit de kast, voor een ingelast en min of meer spontaan bezoekje.

© Getty Images

De koningin liet zich in 40 minuten van Windsor Castle Sandringham naar Kensington Palace chopperen.

Daar stapte ze uit in een rok van tweed, verstandige schoenen, een wollen truitje, haar onafscheidelijke zwarte handtas en een hoofddoek, duidelijk gekleed voor een privémoment. En ze had – heel lief – een bosje zelfgeplukte bloemen bij zich, met een lintje erom.

De landing midden in de stad ging niet onopgemerkt voorbij en ze maakte grapjes met de beveiliging, voor ze zich in de Royal Landrover naar het deel van het paleis liet rijden waar prins William met zijn gezin woont. Helikopter-enthousiast prins George zat rond het tijdstip van de landing nog op school en heeft de vrij spectaculaire aankomst van zijn 'gan-gan' gemist.

© Getty Images

De Queen chopperde niet terug naar Windsor Castle waar echtgenoot Philip revalideert van zijn heupoperatie, maar reed (met een gezellige weekendtas) na het kraambezoek door naar Buckingham Palace om aan haar werkweek te beginnen.

'The Queen's Helicopter Flight' zoals de heli officieel heet, stamt uit 2009, heeft een bereik van 640 km en wordt nogal eens ingezet om lange reizen te verkorten (lees: over files heen te vliegen).

Hij is van vele gemakken voorzien, inclusief brede trap en desgewenst een loper. Die was bij Kensington Palace niet uitgerold, de Queen wandelde daar gewoon over het natte gras naar de auto.

 

Openingsfoto © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook