Zo ziet het mooiste hotel dat óóit in Nederland is gebouwd eruit

Als je hier slaapt zou het maar zo kunnen zijn dat je grote sterren en koninklijke families tegenkomt.

Lees ook

Het Amsterdamse boutique hotel TwentySeven heeft zes sterren. Klinkt exorbitant en dat is het ook, want bijna álles is hier mogelijk.

Echter is het hotel niet alleen weggelegd voor de allerrijksten der aarde, want er zijn ook kleinere suites. Maar als je hier slaapt zou het maar zo kunnen zijn dat je grote sterren en koninklijke families tegenkomt. We weten in ieder geval niet eens waar we moeten beginnen als we het boutiquehotel binnenlopen! TwentySeven ádemt koninklijk, de kleur van rijkdom en macht siert allevier de verdiepingen én de suites.

Glanzend

Marmer steelt de show in de reusachtige en elegante badkamers, waar je overigens gebruik kunt maken van Lanvin en Lalique producten. Verdere ruimtes worden aangekleed door damasten van Rubelli uit Venetië en zijde van Pierre Frey uit Parijs. De moderne lampen van Brand van Egmond zijn een perfecte toevoeging aan de inrichting. Samengevat: elk oppervlak is gedecoreerd of glanzend, maar passen stuk voor stuk bij de grote ruimtes. Enne, dat je aan de Dam zit maakt voor het lawaai niks uit want elke kamer heeft deuren die al het geluid dempen.  

Glamour 

Het hotel getuigt van pure glam: glinsterende sofa's, aanwezige butlers die met gemak last-minute concertkaartjes voor je regelen, champagne bij aankomst, een hairstylist of nanny óf een personal trainer tot je beschikking, plus ‘s werelds beste wijnproever en sommelier Lendl Mijnhijmer (verkozen tot beste sommelier van Nederland). Het à la carte menu is geïnspireerd op de smaken, ingrediënten en specerijen van de diverse continenten.  De keuken typeert zich door de lichte gerechten met wereldse invloeden waarbij de zorgvuldig geselecteerde wijnen voor een extra beleving zorgen.

Als gast hoef je overigens niet naar De Bijenkorf aan de overkant of Gassan Diamonds (in hetzelfde pand). Nee, de personal shoppers van De Bijenkorf en Gassan Diamonds komen naar je toe. Sterker nog, als jij de duurste suite hebt geboekt en je denkt 's nachts ineens: 'ik wil toch dat Gucci jurkje van vanmiddag hebben', dan regelt TwentySeven dit voor jou, in samenwerking met de Bijenkorf.  

Lady Gaga

Natuurlijk hangt hier een prijskaartje aan, het is tenslotte een zessterrenhotel. De prijzen zijn vanaf €800,- tot €9.000,-  per nacht. Ga je op stap met zes vriendinnen? Boek dan de Imperial Terrace Suite voor ongeveer 7500 euro, dan heb je gewoon de halve etage voor jezelf. Oja, en ga vooral even in de bar zitten voor een drankje. Lady Gaga ging je al voor, want zij gaf daar ooit een feestje!

Hotel TwentySeven, Dam 27, 1012 JS Amsterdam

LEES OOK: Bij dít hotel kun je een puppy via de roomservice bestellen

BEELD: TWENTYSEVEN HOTEL

Laatste nieuws

Zie ook